Açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Dernekleri Bakırköy Şube Başkanı İsmet Abbasoğlu, “Alevi kültürü Allah, Muhammed, Ali kutsallığını kalbinde taşıyan, Hz.Ali’nin adaletinden ayrılmayan, temelinde insan sevgisi bulunan ve her dine, her mezhebe saygı duyan, hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk farkı gözetmeden eline diline sahip olma ilkelerini şart koşar” diyerek konuşmasına başladı.

“Aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri merhamet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvası sevgi olan tüm canları derneğimize bekliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Abbasoğlu, bu kültürü diğer toplumlara doğru anlatmayı hedeflediklerini söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Açılışta konuşan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’de katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Alevilerin temel sorunlarının çözümü için mücadelede ve haklarımızı almada birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. Demir, Alevilerden çok, Alevi dostlarının da mücadelelerinde kendilerine vereceği desteği beklediklerini dile getirdi.

Günümüzde yaşadığımız sorunları dile getirerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’ta, özgürlük, emek ve inanç konularında karşılaşılan sıkıntılara hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Konuşmalarının ardından hep birlikte kurdela kesilerek açılışı yapılan dernek yöneticileri ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Selvi Sarıtaç 


Editör: Haber Merkezi