Özgürlük Meydanı’nda “Cem” yapan Pir Sultan Abdal Canlar Derneği’ne .Anti Kapitalist Müslüman İhsan Eliaçık da “Cem”e katılarak destek verdi.

Geçmiş dönemde de pek çok girişimde bulunduklarını belirten Pir Sultan Abdal Canlar Derneği yönetimi, Bakırköy'ün yeni dönem CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’ndan, göreve geldiğinden beri cemevi istekleri ile ilgili randevu talebinde bulunduklarını, taleplerine yanıt alamadıklarını, başkanlığa randevu talepleri için her gittiklerinde, belediye yetkililerinden ''Bakırköy'de cemevi talebi yok. Zaten çok az Alevi yaşıyor'' gibi ayrımcı gayri resmi yanıtlar aldıklarını, bu nedenle de Özgürlük Meydanı’nda Cem yapma kararı aldıklarını belirtti. “Cemevi bir lütuf değil, en temel haktır! İnanç ve vicdan özgürlüğüdür!” sloganları atan Aleviler, Bakırköy sınırları içerisinde diğer yurttaşlar gibi vergi ödediklerini söyleyerek, “Belediyeden lütuf değil hakkımızı talep ediyoruz!” dediler.


“KERİMOĞLU SAMİMİ DEĞİL”

Bakırköy Belediyesinden, cemevi inşa etmesini değil, belediye sınırları içinde kalan belediyeye ait bir arsaya cemevi yapmak üzere haklarını istediklerini söyleyen üyeler, “Nasıl ki devlet veya belediye arsalarına camii yapılabiliyorsa bizde 'eşit yurttaşlık' temelindeki hakkımızı istiyoruz” diyerek Başkan Kerimoğlu’na tepki gösterdiler.

AİHM'in defalarca altını çizdiği ''cemevi ibadet yeridir, inanç merkezidir'' kararına rağmen hâlâ bu kararları görmezden gelmenin, cemevini inanç merkezi değil de kültür merkezi olarak görmenin ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirmek, farklı inançlara saygısızlık olduğunu belirten Alevi vatandaşlar, AKP hükümetinin ''Alevi Açılımı'' ne kadar samimiyse, CHP'li Bakırköy Belediyesi’nin ''Alevilere yaklaşımı da o kadar samimidir'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı R.Tayip Erdoğan'ın ''Karacaahmet Dergahını yıkamadım, içimde ukde kaldı'' yaklaşımı ne ise, günümüzün Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun cemevi talebimize yaklaşımı da o dur, aynıdır” diyerek sert bir dille eleştiren Alevi Canlar Derneği, Bakırköy'de her ne pahasına olursa olsun cemevini inşa edeceklerini ifade ettiler. 

Editör: Haber Merkezi