Gülen Cemaati’ne yakın bir isim olduğu ileri sürülen Süleyman Çetinsaya'nın İstabul'da birçok noktada yaptığı konut, AVM inşaatları ve yap işlet devret modeliyle yönetilen otoparklarda 'imar dışı uygulamalara göz yumuluyor' eleştirileri yerel siyasette gündem oldu.
Gaziosmanpaşa sınırları içinde kalan Avrupa Konutları Tem 2 konutlarının imara aykırı iki bodrum katının uzun mücadeleler sonrası imara bağlandığı iddiasından sonra, gözler İBB tarafından Bakırköy Yenimahalle'de yap-işlet-devret yöntemiyle yaptırılan otoparka çevrildi.
Cemaate yakın bir isim olduğu iddia edilen Süleyman Çetisaya'nın şirketi ARTAŞ'ın 'yap-işlet devret' yöntemiyle projelendirilen katlı otoparkta imara aykırı bir kat yapıldığı ve burayı da kendi şirketinin özel kullanım merkezi yaptığı öne sürüldü.

HEM KAÇAK KAT, HEM USULSÜZ KULLANM İDDİASI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce projelendirilen Bakırköy Yenimahalle 1083 ada 71 parselde yaptırılan katlı otoparka fazladan yaptırılan kat ve bu katın kullanımı konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı. İmara aykırı olarak yapılan katın, firmanın yönetim ofisi olarak kullanıldığı; gelen şikayetler üzerine İBB ve Bakırköy Belediyesi zabıtalarınca usule aykırı olduğuna dair tutanak tutulmadığı ileri sürüldü.
Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Zeytinburnu'ndaki AVM ve konut inşaatlarıyla ilgili ortaya atılan 'kaçak kat, ruhsatsız bölümler' iddiaları hakkındaki geniş araştırma ve detaylı bilgileri önümüzdeki sayılarımızda yer vermeye devam edeceğiz.

Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi