Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından Ardahanlılar için yeni dernek binası hizmete açıldı. Kadıoğlu, Esenyurt’ta nüfus bakımından yoğunlukta olan Ardahanlılara devasa bir tesis kazandırdı. Esenyurt ’ta yaşayan Ardahanlılar için toplam 4 bin metrekare alana sahip 5 katlı kültür evi içerisinde; kahvaltı salonu, taziye salonu, tiyatro salonu, ilçe dernekleri için ayrılan bölümler ve öğrenciler için eğitim sürecine destek sağlayacak kurs alanları da bulunuyor.
Açılış törenine Kadıoğlu’nun yanı sıra Ardahan ve İstanbul Milletvekilleri, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan ve ilçe belediye başkanları, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Ardahan’ın yöresel halk oyunları gösterisi ile Ardahanlı sanatçı Nesrin Güneş de mini bir konser verdi.

Programda açılış konuşması yapan Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi, açılıştan dolayı duyduğu mutluluğu ve gururu ifade ederek hizmet ve desteklerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na tüm Ardahanlılar adına teşekkür etti.

KADIOĞLU: 2 TRİLYONA MAL OLDU

Kadıoğlu, ‘İl derneklerimize, Esenyurt ilçemizde faaliyetlerine yönelik hemşerilerimize mekânlar inşa etmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de bugün burada bu ilçenin en büyük kitlesi olan Ardahan ilimize yapmak suretiyle, inşallah burada hemşerilerime hayırlı hizmetler yapmalarını sağlayacağız. Ardahanlı hemşerilerimin bir araya gelerek faaliyetlerini yapabileceği bu merkez bize aşağı yukarı 2 trilyona mal oldu. Bu da bizim Ardahan ilimize vermiş olduğumuz önemi, değeri göstermektedir‘’ dedi.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahanlıların Esenyurt ’ta birlik ve beraberlik içinde olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ardahanlılara devasa bir kültür evi kazandıran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.
Başkan Kadıoğlu’nun konuşması ardından Ardahanlı milletvekilleri Tülay Kaynarca, Ensar Öğüt ve Orhan Atalay sırasıyla söz alarak duygularını ifade ettiler.

ARDAHAN VALİSİ: İSTANBUL’U GÜZEL KILAN BOĞAZ MANZARASI DEĞİL

Etkinliğe katılan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Vali Deniz, “1930’lardan, 40’lardan itibaren bir göç olgusu var. Türkiye özellikle büyük şehirlere doğrudan ciddi bir şekilde bir göç olgusu gerçeği var. Göç ile beraber özellikle İstanbullumuza insanlarımızla beraber kültürler de akıyor. İstanbul’u güzel kılan sadece boğaz manzarası değil, tarihi varlıkları değil. İşte İstanbullumuzu, bu şehri güzel kılan o kültürler, o kültür çeşitliliği çok önemli. Bizi biz yapan değerimiz çünkü kültür. Örfümüz, âdetimiz, geleneğimiz binlerce yıllık yaşadığımız alışkanlıklarımızı çünkü getiriyoruz. Onun için bu kültür evi çok ama çok önemli. ‘’ şeklinde konuştu.
Açılış etkinliği yemek ikramı ve Ardahanlı sanatçı Nesrin Güneş’in konseri ile devam etti.

Kent Yaşam





 
Editör: Haber Merkezi