Haber ve Fotoğraflar: Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam


Aralarında milletvekillerinin de olduğu yürüyüş, Bakırköy’de halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti. Binlerce kişi, hep bir ağızdan “Sahiller halkındır halkın kalacak”, “TOKİ defol, Bakırköy bizimdir”, “Susma sustukça her yer beton olacak”, “İnşaat yapma boşuna yıkacağız başına”, “Her inşaat her yer yolsuzluk” sloganları eşliğinde Özgürlük Meydanı’ndan Ataköy sahiline doğru yürüyüşe geçti.

Aralarında CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Faik Tunay, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Bakırköy Belediyesi Meclis Başkanvekili Mahir Çelik, meclis üyeleri, TMMOB, KESK temsilcileri, muhtarlar ve siyasi partilerin de olduğu kalabalık kitle, sahil alanlarının TOKİ’ye devredilmesine karşı isyan etti.

Davullu zurnalı yürüyüş
Otomobillerin kornalarıyla destek verdiği davullu zurnalı yürüyüş, coşkulu kalabalığın TOKİ arazisine ait kapılardan giriş yapmasıyla devam etti. Ataköy sahiline kadar yürüyen kitle ve Bakırköy Kent Savunması adına Gizem Sürer tarafından okunan basın açıklamasında, “İstanbul’un birçok yerinde yapılan bu ve benzeri rant projelerini kamu ve toplum yararına aykırı buluyor, kentsel ve kültürel mirasımızın, doğal değerlerimizin, ormanlarımızın, ekolojik dengenin korunması ve insanca yaşama alanlarımızın elde edilmesi için mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha halkımıza ilan ediyoruz” denildi.

Bakırköy’den Çarşı’ya destek
Basın açıklamasında “Gezi Direnişi’nin haklı isyanının önemli unsurlarından biri olan Beşiktaş Çarşı grubuna yönelik darbeci oldukları iddiasıyla açılan davayı protesto ediyoruz” denilerek Çarşı ile dayanışma içinde olunacağı da vurgulandı.
Sloganlarla devam eden açıklama, “3. Köprü’den 3. Havalimanı’na; Sümerbank arazisinden Validebağ Korusu’na; Yenimahalle Doğum Evi Hastanesi alanından Galataport’a dek, nerede gözünü yaşam alanlarımıza diken bir uygulama görürsek, orada olacağız. Yan yana gelerek direnmeye, direnerek kazanmaya devam edeceğiz” denilerek sonlandırıldı.

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi