CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Ön Seçim Adayı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Grup Başkanvekili Atalay Oğul, CHP Küçükçekmece İlçe Örgütü üyeleriyle düzenlenen bin kişilik kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

CHP İstanbul eski milletvekili Mehmet Ali Özpolat’ın da katıldığı kahvaltılı toplantıya, Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyeleri, çevre dernekleri,  STK temsilcisi ve partililer katıldı.

Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atalay Oğul, “CHP’nin halkın umudu olduğuna inandığım için aday adayı oldum” dedi.

“ÖNSEÇİM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN”

“Hepinizin bildiği üzere tarihi bir süreçten geçiyoruz” diyerek konuşmasına devam eden CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atalay Oğul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve merkez yürütme kurullarının Türkiye’nin geleceği, özgürlük, demokrasi, laiklik için CHP’yi iktidara taşıyacak çok önemli bir karara imza attıklarını söyledi. Oğul, parti içi demokrasinin geliştirilmesi ve örgütün gücünü ortaya çıkaracak, partinin sürekliliğini geliştirecek ön seçim kararının herkese hayırlı olmasını diledi.

Ön seçim kararının partide bir heyecan uyandırdığını sözlerine ekleyen Atalay Oğul, “İçinizden biri olarak yıllardır partimde çeşitli düzeylerde yürüttüğüm çalışmalarımı parlamentoda sürdürmek ve özgür bir geleceği inşa etmeye katkı sunmak için 29 Mart'ta gerçekleşecek ön seçimde
milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” dedi.



“İNSANLARIMIZ ARTIK GELECEK KAYGISI TAŞIMAMALI”

1989 yılında CHP’ye katıldığını ifade eden CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Atalay Oğul, “Bu tarihten beri siyasi mücadelemi aralıksız sürdürüyorum. Artık ülkemizde insanlarımızın gelecek kaygısıyla yaşamamaları gerektiğini düşündüğüm için, ülkemizin üzerine çöken kara bulutların yok olup gitmesi için, çocuklarımızın okuyabilmesi için, herkesin işi, aşı olsun, herkes bir bütün olsun diye ve tüm bunların gerçekleşmesi için, CHP’nin halkın umudu olduğuna inandığım için adayım” diyerek konuşmasına devam etti.



“HALKIMIN VEKİLİ OLMAYA TALİBİM”

Gerici anlayışa karşı, aydınlık bir gelecek kurmak adına parti içinde yürüttüğü siyasi mücadele boyunca partili arkadaşlarıyla omuz omuza olduğunu belirten Atalay Oğul, “Partimin altı oklu bayrağını İstanbul burçlarına dikmek için, özellikle İstanbul siyaseti içinde aldığım görevler sırasında hiçbir zorluktan kaçmadım, yılmadım. Partili arkadaşlarımın sorunlarını sorunum olarak gördüm. Hiçbir mücadele arkadaşımı kırmadım, üzmedim. Bundan sonra da sizler bana temsiliyet görevini layık bulup verirseniz bu çizgimden hiçbir zaman şaşmayacağımı bilmenizi isterim. Ben halkım ve partililerim için mücadele ettim bundan sonra da halkım ve partililerimin vekili olmaya talibim” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“ÖZGÜR GELECEK, CHP İKTİDARIYLA GELECEK”

Siyaseti her zaman kendisi için değil, toplum için yaptığını ifade eden Atalay Oğul, “Bunu icraatlarımla da ispatlamışımdır. Şimdiye kadar yerel yönetici olarak İstanbul'da yaşayan insanlar için çalıştım. Artık ülkem için çalışmak istiyorum” dedi.

Oğul “Ötekileştirme ve ayrıştırma siyaseti yaparak ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı şunları söylüyorum. Ülkemizde yaşayan bütün insanların kendini özgür hissetmesi gerekmektedir. Herkes kendini nasıl hissediyorsa öyle ifade edebilmelidir. Bunlar yasal çerçevelerce güvence altına alınmalıdır. Ülkemizde yaşayan insanlara aidiyet duygusu en üst düzeyde hissettirilmelidir. Bunu becerirsek, ülkemiz şaha kalkar. Tüm bunların ancak CHP’lilerin iktidarıyla geleceğine yürekten inanıyor, hepinize saygılarım sunuyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

ATALAY OĞUL KİMDİR?


1959 yılında Kars’ta doğan Atalay Oğul, ilk, orta ve lise öğreniminden sonra 1982 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1986’ya kadar çeşitli İstanbul ilçe belediyelerinde hizmet veren Atalay Oğul, 1986 yılında kendi şirketi olan OĞUL İnşaat Müh. San. Tic. Ltd. Şti.'yi kurdu. OĞUL İnşaat başta Türkiye olmak üzere, Rusya ve Almanya’da çeşitli projeler geliştirdi ve geliştirmeye devam etmektedir. Ayrıca bünyesinde özel sektöre hitap eden çeşitli iş kollarını barındıran şirkete sahip olan Atalay Oğul, 1989’dan beri CHP’nin kayıtlı üyesidir. 2004 yılından itibaren ilçe, il kurultay delegeliği, İstanbul Bahçelievler ilçe meclis üyeliği ve İBB meclis üyeliği görevlerinde bulunan Oğul, 2009 yılından itibaren 3 yıl süreyle CHP İBB grup başkanvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan iş adamı Oğul, orta derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.

(Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi