Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Avcılar Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri, öğretmenler, STK’lar ve vatandaşların katıldığı konser, büyük ilgi gördü.
Müzik ustaları Yücel Paşmakçı ve Arif Sağ’ın solistlinde gerçekleşen konserde,Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli,İstanbul’da Büyükşehir dahil, 40 belediye arasında tek belediye konservatuarına sahip olduklarını belirterek, “Göreve gelir gelmez, ‘Her genç bir müzik aleti çalacak’ sloganı ile yola çıktık. Önce Orkestra Müdürlüğü’nü ardından Avcılar Belediye Konservatuarı’nı kurduk. Konservatuarımızda, hocaların hocası Yücel Paşmakçı, yine bir usta isim; Arif Sağ ve değerli müzisyen Erdal Erzincan ders vermektedir. Böylece, Konservatuarımızda 3 kuşak bir arada.4’üncü kuşağı da yetiştireceğiz” dedi.Başkan Dr. Handan Toprak,konuşmasının ardından Avcılar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve emekli İngilizci Öğretmeni Mert Ali Ak’a, Nutuk, çiçek ve plaket verdi.
Mert Ali Ak da konuşmasında, “Tahtanın başına geçerek Latin harflerini öğreten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Baş Öğretmen olarak kabul edildiği 24 Kasım, bilim, çağdaşlaşma ve akılın buluştuğu gündür” dedi.
BAŞKAN’DAN ÖĞRETMENLERE NUTUK HEDİYESİ
‘Hocaların hocası' olarak nitelendirilen Yücel Paşmakçı ile birlikte sahneye çıkan Arif Sağ, Avcılar Belediye Konservatuarı'ndaki öğrencilerle, İstanbul Avcılar’daki 4'üncü nesle de sanatı sevdireceklerini söyledi.
Salondakilerin zaman zaman Türk bayraklarını sallayarak türkülere eşlik ettiği konseri değerlendiren Arif Sağ, sanatın toplumda büyük öneme sahip olduğunu, talana, sahtekârlığa izin vermediğini belirtti. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve Başkan Dr. Handan Toprak Benli tarafından Yücel Paşmakçı ve Arif Sağ’a çiçek ve plaket sunuldu. Konserde katılımcılara Türk Bayrağı ve Nutuk hediye edildi.
SENAY BADUR/KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi