CHP'nin kuruluşunun 91'inci yıldönümü kutlamasında İstanbul Milletvekilleri Faik Tunay, Oktay Ekşi, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İl Yöneticisi Hatice Almaca, İlçe Başkanı Bayram Acar ve partililer CHP Avcılar İlçe Başkanlığında bir araya geldi.

9 Eylül Salı günü akşam İlçe binasında bir araya gelen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Türkiye’de ilk defa demokrasiyi getiren partinin yıldönümü kutlamasında birlikteyiz. CHP’yi iktidar etmek ve aynı zamanda sonsuza kadar yaşatmak için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün iki emanetinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 91. yılı kutlu olsun” dedi.



‘İktidarın anahtarını teslim alacağız’

Türkiye'nin geçirdiği bütün süreçlerde dimdik ayakta durmayı başardıklarını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, “Türkiye’de yüzlerce iktidar partisi kuruldu ama hepsi eskiyip gitti. Türkiye’nin en eski partilerinden CHP dimdik ayakta kaldı. Biraz daha fazla birlik beraberlik içinde olup 2015 yılında iktidarın anahtarını teslim alacağız” sözlerini ifade etti.




‘Bu iktidarı ortadan kaldıracağız’

CHP'nin üyeleri olmaktan gurur duyduklarını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise konuşmasında şunları söyledi: “91 yıl sonra Türkiye'nin, kurulduğundan çok daha zor koşullar altında bulunduğunu savunarak, "Bütün bu koşullara karşı 2015 seçimlerinde CHP'yi iktidar yapmak için bütün üyelerimizle, bize gönül veren herkesle, ayrım yapmadan herkesle bir arada Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu partinin neferleri olarak hep beraber mücadele edeceğiz ve insanlık ayıbı olan bu iktidarı ortadan kaldıracağız."

Şenay BADUR/ Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi