Başkan Dr. Handan Toprak Benli başkanlığında toplanan meclis, yapımı devam eden Kadın Konuk Evi’ne Özgecan Aslan isminin verilmesi önergesini görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda Özgecan Aslan isminin Kadın Konuk Evi’ne verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Özgecan Aslan cinayetini kadının uğradığı vahşetin son örneklerinden biri olarak nitelendiren Başkan Dr. Handan Toprak Benli, “Kadına şiddete karşı duyarsız kalamazdık. Özgecan vahşeti tüm toplumu olduğu gibi bizi de derinden sarsmıştır. Belediye Meclisi’mizde örnek bir karar aldık. İlçemizde yapımı süren Kadın Konuk Evi’ne Özgecanlar yaşasın diye, kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin bir daha yaşanmaması için meclis kararı ile Özgecan Aslan adını verdik. Belediye Meclis üyelerinin oybirliği ile aldığı bu karar Avcılıların kadına şiddete karşı koyduğu tepkinin göstergesidir. Bütün meclis üyelerimize bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

AVCILAR’DA ‘KADIN AYRIMCILIĞA UĞRAMAYACAK’

Son günlerde artarak devam eden kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Avcılar Belediyesi ‘Mor Bayrak’ projesi başlatıyor. Avcılar belediye meclisinde görüşülen ve kabul edilen ‘Mor Bayrak’ projesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin her aşamada güçlendirilmesi hedefleniyor.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Kadınlarımızı toplumun eşit bireyleri haline getirmek istiyoruz. Cinsiyet eşitliği temelinde kadını özgürleştirmeye, ekonomik ve sosyal hayata katmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kadın ve özellikle gençleri sanat ve spora çekerek sağlıklı ve toplumun eşit bireyleri haline getirmek istiyoruz. Amacımız kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu belediyeden başlayarak değiştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek. Hiçbir vatandaşımız belediyemizde, Avcılarımızda cinsiyetinden, engelinden, yaşından ya da benzeri herhangi bir nedenden dolayı ayrımcılığa uğrayamaz, uğramayacak” dedi. SENAY BADUR-KENT YAŞAM






 
Editör: Haber Merkezi