Haber ve Fotoğraflar : Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam


Emrah Topkaya: Örnek bir pazar kurduk
Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Emrah Topkaya, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Topkaya, kurbanlık satıcılarının kahvaltı servisi, duş, barınma gibi tüm temel ihtiyaçlarının her gün belediye tarafından karşılandığını açıkladı.
Topkaya, bölgenin Bakırköy Belediyesi tarafından gerekli denetim ve sağlık kontrollerinden geçirildiğini, örnek bir kurban satış alanı dizayn ettiklerini ifade etti.

Pazar alanında koku giderici ve dezenfektan ilaçların sık kullanıldığını belirten Topkaya, bölgedekilerin suya kolay ulaşımının sağlandığını ve sağlık kontrollerinin yapıldığını söyledi.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen kurbanlık satıcılarının pazar alanından memnun olduğunu vurgulayan Topkaya, gerekli tüm önlemlerin alındığını, Bakırköy Belediyesi’nin bayrama tam kadro hazır olduğunu kaydetti.

Kurbanlık satıcıları memnun
Gazetemize konuşan kurbanlık satıcıları da memnuniyetlerini dile getirdi. Kars’tan Bakırköy’e gelen Gürsel Kösele, “10 gündür pazardayız. Burada her şeyimiz belediye tarafından karşılanıyor. Durumlarımız çok iyi, Bakırköy Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Uzunköprülü İsmail Yılmaz, “35 senelik kurbancıyım, en iyi gördüğüm pazar burası. Her yer temiz kokuyor. Belediye her sabah kahvaltımızı getiriyor, isteyenleri her akşam hamama götürüyor. Barınma sorunumuz da çözüldü” dedi.
Bingöl’den 5 gün önce gelen Hasan Kaçar ise “25 tane büyükbaş ile geldim, sadece 12 tanesi kaldı. Onlar da bu hafta sonu kalmaz biter” dedi.
Satıcıların aktardığı bilgilere göre, koyun ve sığırların ağırlıkta olduğu pazarda, koyun fiyatları 600 ile 750 lira arasında değişirken, büyükbaş hayvanlar ise 5 bin liradan başlayıp 13 bin liraya kadar çıkıyor.

20 bin metrekarelik pazar
90 metrekarelik çadırlardan oluşan pazar, 20 bin metrekarenin üzerinde bir alana konuşlandırıldı. Şu ana kadar 150’nin üzerinde çadır, kurbanlık satıcıları tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Kurbanlık pazarı, tüm Bakırköylüleri Osmaniye Mahallesi’nde bulunan Marmara Forum’un karşısındaki kurbanlık satış alanına bekliyor.






Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi