Dünyanın çeşitli savaş bölgelerindeki kadınlarla dayanışmak amacıyla Bakırköylü kamu çalışanları tarafından düzenlenen etkinlikte, “Diğerleri” adlı tiyatro oyunu Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bu akşam sahnelenecek.

Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) tarafından organize edilen etkinlikte İzmir’den gelen Yenikapı Tiyatrosu’nun “Diğerleri” adlı oyunu sahnelenecek.
SES Bakırköy Şubesi Kadın Sekreteri Yurdanur Akdemir, gazetemize yaptığı açıklamada “21. yüzyılda dünyanın birçok bölgesindeki kadınlar hâlâ tecavüze uğrayıp sokaklarda yaşamaya mecbur bırakılıyorsa, sağlık emekçileri ve kamu çalışanları olarak sessiz kalamazdık. Şengal, Rojava ve Filistinli kadınlarla dayanışmak, sanatsal anlamda görünürlük yaratmak amacıyla bir tiyatro etkinliği düzenledik. Oyunun adından da anlaşılacağı gibi, ötekileştirmelerle ilgili bir içeriği var” dedi.
Sendika olarak insani yardım kampanyası da düzenlediklerini belirten Akdemir, “Dünyanın birçok bölgesine ilaç, giysi, kuru baklagil gibi temel ihtiyaçları insani yardım amacıyla gönderiyoruz. Kamu emekçileri arasında bu kampanyanın yaygınlaşması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi