Yeşilköy Mahallesi Uçan Sokak sakinleri, sokaklarında bulunan kamuya ait yeşil alanın satışa çıkarılmasına ve projelendirilmesine tepki göstererek, “Sadece ağacımızı istiyor, yeşilimizi koruyoruz” dedi.



“KAMUYA AİT ARAZİYİ, KAMUYA VERİN”

Sokaklarına her gün değişik tipte insanların geldiğini, yeşil alana doğru bakarak hesaplar ve alan çalışmaları yaptıklarını ifade eden mahalle sakinleri, bu durumdan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Mahalle sakinleri, Başkan Kerimoğlu’na “Kamu malı olan arazide yaklaşık 40 ağacımız, 40 yaşında da çam ağacımız var bizim, kamuya ait araziyi lütfen kamuya verin” dedi.

Ayrıca Yeşilköy’ün deprem bölgesi olduğuna da değinen mahalle sakinleri, deprem sığınma alanlarının olmadığını da belirterek “Burayı imara açarsanız yaklaşık 100 aile etkilenecek. Yeşilimizi, oksijenimizi, güneşimizi karartmayacağınıza inancımız tamdır” dedi.

“BURAYA VERİLEN PROJE HİLKAT GARİBESİ BİR PROJEDİR”

Mahalleli adına konuşan mahalle sakini Sait Arslanlar, “Buraya verilen proje hilkat garibesi bir projedir. 5 metre cephe, 20 metre derinlik tren vagonunu andıran tabut gibi bir binadır. Burayı yeşil alan olarak projelendirelim, yaşlılarımız otursun, çocuklarımız oynasın” dedi. Arsa üzerinde yapılacak binanın Bakırköy bütçesine getiri sağlamayacağını sözlerine ekleyen Arslanlar, “Ataköy sahiline yapılan binalara nasıl hep birlikte karşı duruyorsak, buraya karşı da bizimle birlikte durmanızı istiyoruz” dedi.



“HALK PARTİLİ OLDUĞUMUZ İÇİN, HALK DİLİNDE KONUŞUYORUZ”

“İmar müdürü masa başında sadece çizmiştir; ama bakmak başka bir şey, görmek başka bir şey” diyerek konuşmasını sürdüren Sait Arslanlar, “Biz sizin görmenizi istedik. Burada oturan insanlardan dua alın, beddua değil. Halk Partili olduğumuz için, halk dilinde konuşuyoruz” dedi.
Mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinledikten sonra bir açıklama yapan CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Sizin de haklı olduğunuz yerler var; ama neticede imar planlarında bu arsa imara açık ve yeşil alan değil” dedi.
Kerimoğlu, “Siz isterseniz yeşil alan yapabilirsiniz, burası kamuya yani belediyeye ait bir alan” diyen mahalle sakinlerine, kendisinden birçok vatandaşın yer isteyerek, hayrına sosyal tesis yapmak istediklerini belirterek mahalleliye çözüm önerisi getirdi.



“100 DAİRE FEDAKARLIK YAPSIN, BU ALANI SATIN ALSIN”

Kerimoğlu, yaklaşık 100 dairenin etkileneceğini ifade eden mahalleliye, “Bu 100 daire fedakarlık yapsın ve bu alanı satın alsın. Bakırköy Belediyesi belki buradan büyük bir kar elde etmez ama değerlendirmek de ister. Sizlere başkalarına vereceğimiz fiyatın çok daha altında fiyata verelim. Siz de bu konuda fedakarlık yapın, satın alın” dedi.

Vatandaşlar da Kerimoğlu’na geçmiş dönem Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in zamanında bahsedilen bölgenin kamu malı olduğunu ve Erzen’in bu araziyi hibe ettiğini hatırlattı.
Bunun üzerine Kerimoğlu, vatandaşlara “Hibe etmemiş, ertelenmiş. Gelin nasıl ki evinizi boyatıyor, asansörünüzü yaptırıyor, evinize LED televizyon alıp, çocuklarınızı özel okullara gönderiyor, yaşadığınız alanı güzelleştirmek için bedel ödüyorsanız, bunu da ödeme gayretinde olun ve bizde rayiç fiyattan değil, yarı fiyattan size satalım” dedi.

Karşılıklı tansiyonların yükseldiği görüşmede, Kerimoğlu mahalle halkına son olarak arsayla ilgili projelendirmeyi erteleyeceğini, meclis üyeleriyle bir araya gelerek konuyu değerlendireceğini ve karşılıklı fedakarlık yaparak daha sonra görüşmek üzere şimdilik konuyu ertelediğini söyledi.
Yeşilköy Mahallesi Uçan Sokak sakinleri, “Seçimden sonraya mı erteliyorsunuz” diye sordu.


Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi