Uysal'ın CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in yanlış bilgilendirildiğini ve bu yanlışın yapılan açıklamalarla devam ettiğini söylemesi üzerine alevlenen tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.
AKPLİLER KOLTUKLARI DOLDURDU
Bahçeşehir Gölet Bölgesi ve Onurkent'te kamusal alan olarak ayrılan yerlerin imara açılmasının görüşüleceği meclis toplantısına ‘hayır’ demek için gelen vatandaşlara yer kalmaması amacıyla AKP'li vatandaşlar tarafından saatler önceden doldurulduğu iddiası üzerine gerginlik yaşandı; güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesiyle daha da büyüdü.

GAZETECİ'NİN PARMAĞINI VE MAKİNASINI KIRDILAR
Meclisteki sayısal çoğunluğunu, taraftar çoğunluğuyla birleştiren Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve ekibinin kurbanı olduğunu söyleyen Gazeteci Hüseyin Çetiner, “Ben orada sadece mesleki görevimi yapıyordum ve bunun için gittim. Ancak, yönetimin güvenlik görevlilerine ve zabıtaya verdiği talimat doğrultusunda önce salona alınmak istenmedim. Daha sonra zorla da olsa salona girdim. Ama adını bilmediğim bir görevli güvenlik elamanlarına ‘bunun başından ayrılmayın’ talimatını verdi. Yani zaten bana karşı önyargılı bir haldeydiler. Ortamın gerilmesinden sonrada ben görevimi yapmaya çalıştım; ama kendimi bir anda saldırının ortasında buldum. Biri kollarımı tutarken ötekide kafama kafama vuruyordu.”
"MEVLÜT UYSAL AZMETTİRİCİ"
Yaşadığı saldırı sonrası hastaneden darp raporu alarak ifade veren Çetiner, Mevlüt Uysal'dan azmettirici, AKP ilçe yönetim kurulu üyesi Ramazan Öztürk'ten ise darp eden olarak haklarında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Çetiner, “Mecliste yaşananların tamamının sorumlusu Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dı. Yeşil alanı bir an önce imara açmanın telaşını yaşıyordu. Ve herkese saldırıyordu” dedi.
A.HADİ AKMUGAN: İMAR RANTIIN TELAŞINDALAR
Saldırıya uğrayanlardan CHP'li Başakşehir ve İBB meclis üyesi A. Hadi Akmugan ise yaptığı açıklamada, Uysal'ı meclis üyelerini dinlememekle ve halkı hiçe saymakla suçladı. Akmugan, “Şu bir gerçek ki belediye başkanı ve ekibi Gölet bölgesinde ve Onurkent içinde kalan yeşil alanları, kamunun ortak kullanım alanlarını imara açarak rant elde etmek istiyorlar. Bununda dillenmesinden ve hatta engellerden dolayı rahatsızlar. İstiyorlar ki buraları imara açıp satarken kimsenin sesi çıkmasın. Oysa oralar halkın ortak kullanım alanları. Yani el insaf diyorum ama bunlarda insaf da yok, merhamet de" dedi ve şöyle devam etti:
HEM DÖVDÜLER, HEMDE KARARI GEÇİRDİLER
“Gündemimizin 6.maddesinde Bahçeşehir Gölet Bölgesi olarak bilenen 607 ada, 2-5-6-8-9 ve 10 sayılı parseller üzerinde imar hakkı kullanılarak taşınmaz inşa etmek, inşa edilen bu taşınmazların ise hasılat paylaşımı yöntemiyle satılması ile ilgili söz almıştım.
Bahçeşehir kurulurken Emlakbank projesi olarak burada kamuya ait donatı alanları ayrılmış; fakat o zamanki Bahçeşehir Belediyesi’ne terki yapılmamış.
2004-2005 yıllarında Bahçeşehir Belediyesi bu yerleri talep ettiğinde, Mesa ve Nurol firmaları yüzde 10, yüzde 10 olan hisselerini bedelsiz olarak devretmiştir.
HABİTAT ÖDÜLÜ VERİLEN PROJEDİR
Daha sonra Gölet etrafında gerçekleştirilen proje habitat ödüllerini bu bölgeye kazandırmıştır. Yani siyasi nedenlerden dolayı kapatılan Bahçeşehir Belediyesi Başakşehir’e bağlanmış ve seçimlerde AKP'ye geçmiştir. Şimdi ise yapılmak istenen böylesi ödüllere layık görünen Gölet Bölgesi’nde yeniden imar uygulaması yaparak rant elde etmektir. Güya yüzde 5 imar hakkının kullanılmasıdır. Oysaki Gölet Bölgesi bir bütün olarak yapılandırılmıştır. Zaten emlak bankası bu projeyi yaparken gölette yapılan restoran ve işletmelerle yüzde 5 imar hakkını kullanmıştır. Bir kereye mahsus kullanılabilen bir haktır ve bu hak daha önce kullanılmıştır" dedi.

Başakşehir Belediye Meclisinde yaşanan kavgada AKPlilerin saldırısına maruz kalanlardan biride Gazeteci Hüseyin Çetiner oldu. Çetiner'ın eli, kafası ve makinası kırıldı.


Celal Karaali-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi