Çatalca Cumhuriyet Meydanında toplanan CHP İlçe Örgütü adına bir basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Halil Gök " Bize Cuma günü elimize resmi bir evrak ulaşmadan karar aldıklarını ve bayrakların siyasi parti ayırt etmeden söküleceğini söylediler. Cuma akşamı emniyet güçleri marifeti ile bayraklarımız söküldü. Ancak ne hikmetse yüz binlerce piknikçinin akın ettiği Pazar günü hesap edilerek Cumartesi gecesi bizim bayraklarımızın söküldüğü bulvar yolu komple AKP bayrakları ile donatıldı. İlçe Seçim kurulunu göreve davet etmek ve şikayetimizi yapmak üzere ilçe seçim kuruluna gidiyoruz" dedi.

HÜKÜMETLER GEÇİCİDİR, ASIL OLAN DEVLETTİR
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara " Ben CHP'den seçilmiş ve 6 yıldır bu ilçede belediye başkanı olan kişiyim. Bu geçirdiğimiz altıncı seçim. Bu zamana kadar hiç böyle bir sorun ile karşı karşıya kalmadık. Bu ilçede huzuru bozmak isteyenlere tabiki partimiz olarak, bu ilçenin seçilmiş belediye başkanı olarak dur diyeceğiz. Ancak bende devlet kültüründen gelen birisiyim. Buradan devlet memuru olan arkadaşlara sesleniyorum. Hükümetler geçicidir. Asıl olan devlettir. Hükümetler için iktidarlar için değil, devlet için, millet için memurluk yapın. Hükümete değil, devlete memurluk yapın" diyerek AK Parti'nin bayraklama çalışmalarında kanun ve İlçe Seçim kurulu kararlarına uymadığının da altını çizdi.
Daha sonra ilçe seçim müdürlüğüne dilekçe vermek için adliye binasına giden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlçe Başkanı Halil Gök ve Çatalca Belediye Meclis Üyeleri ile ilçe örgütünü kilitli kapıların beklemesi sebebi ile heyet en az yarım saat adliye koridorlarında bekledi. CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök " Seçimlere bir hafta bile yok, saat 09.30 olmuş ama ilçe seçim kurulu ve ilçe seçim müdürü ortada yok. Kapılar bile kilitli. Dilekçemizi olmaz ise kapının altından atacağız" sözleri ile tepkisini dile getirdi.
Çatalca'nın 39 Mahallesi olmasına rağmen sadece 9 mahallede bayraklama yapılması kararına rağmen AK Partinin tüm mahallelerde bayraklama çalışması yaparak 30 mahallede kararı deldiğini ve kanunsuzluk yaptığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Halil Gök " Hakim beye AKP'ye yönelik bir ayrıcalık yapıldığını dile getirdik. Zaten Bulvar konusunda açıklamamızı sizlere aktardık. Ama AKP'nin tüm yasakları delen bir anlayışı var. 9 Mahalle haricinde bayraklama yapılmaması kararı olmasına rağmen tüm mahalleler 200 bini geçkin piknikçinin geldiği Pazar günü bayraklama çalışması yapılmmış olması ve buna hiç bir devlet kurumunun müdahale etmemesi, ruhsatsız binaların bayraklar ile donatılması, her birisi ayrıcalık göstergesidir dedik. Gereğini yapacağını söyledi ama amaca ulaşıldıktan sonra gereğinin yapılacağı ifadesi traji komiktir" dedi.

Senay BADUR- Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi