Esenler Giyimkent’te,  bir otomobili taşımakta olan emniyete ait çekici aracı, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle çevreye dehşet saçtı. Meydan gelen kazada bir polis yaralandı 9 araç ağır hasar gördü.

Esenler Oruç Reis Mahallesi’nde yer alan Giyimkent Sitesi Vadi Caddesi’nde İstanbul Trafik Vakfı’na bağlı 34 SUK 84 plakalı çekici aracı, çevresine korku dolu anlar yaşattı. Bölge trafik müdüründen alınan bilgiye göre çekici aracı, teknik bir hatadan dolayı karşı şeride geçti; hızını alamayarak park halindeki araçlara çarparak durabildi. Yetkililer yaşanan kazada ölen ya da yaralanın olmadığını iddia etti; ancak bir polis memurunun hafif yaralandığı görüldü.

Kazaya tanık olanlardan elde edilen bilgiye göre, çekici araç, süratli bir şekilde ilerlerken sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti ve refüj üzerindeki aydınlatma direkleri ile ağaçları devirerek karşı şeride geçti. Çekici, park halindeki 9 araca çarparak hasar verdikten sonra ancak durabildi.

 
“Kontrolümü kaybettim”

Çekicinin sürücüsü, kazanın şokunu atlatmasının ardından verdiği bilgide, “Kaza tamamen teknik bir arızadan dolayı oldu. Makas kesmesi sonucu kontrolümü kaybettim ve karşı şeride geçerek durabildim” dedi.

Kazanın ardından bölgeye olay yeri inceleme ekibi ve ambulans sevk edildi. Bir polis memurunun hafif yaralandığı kazada, çekici üzerinde yer alan 34 ZP 3713 plakalı araç dahil, toplam 9 araç hasar gördü

 

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam


 

Editör: Haber Merkezi