Avcılar Belediyesi “Çanakkale Destanı Platosu” 18-22 Mart tarihleri arasında Barış Manço Kültür Merkezi'nin arkasında bulunan Kültür Park’ta halka sunulacak. Platonun açılışı bugün saat 12.00’da yapılacak. Açılışın ardından çok sesli koro tarafından üç türkü seslendirilecek. Platoda; temsili şehitlik anıtı, sargı yeri, savaşta kullanılan savaş aletleri, 57. Alay Şehitliği ve Anıtı, Seyit Onbaşı ve topu, karavana çadırı ile müze yeri gibi minyatürler yer alacak.

Başkan Dr. Handan Toprak Benli bugün saat 18.00’de Firuzköy Sosyal Tesisleri’nde Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek akşam yemeği programında şehit aileleri ile bir araya gelecek.

Yine bugün saat 20.00’da Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde “Gelibolu 1915/Son Umut” adlı tiyatro oyunu ücretsiz olarak izlenebilecek.

AVCILAR BELEDİYESİ ÇOK SESLİ KOROSU ÜÇ TÜRKÜ SESLENDİRECEK

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Çanakkale Savaşı'nda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün komutanlık yeteneği, Türk askerinin kahramanlığı ve Türk halkının mücadelesi ile hem vatan toprakları emperyalist işgalden kurtarılmış, hem de bir özgürlük destanı yazılmıştır. Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü. Çanakkale Zaferi tarihin en önemli taktik savaşı ve bir kahramanlık destanı olmasından dolayı, Kurtuluş Savaşı’mızın ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunda en önemli kazınım olması nedeniyle, 5 gün devam edecek ‘Çanakkale Platosu’nu halkımıza sunuyoruz. Bu şanlı savaşta neler yaşanmış, ne tür acılar, çileler çekilmiş, hangi zor şartlarda savaşılmış, bu vatan müdafaası ne şekilde yapılmış burada bir canlandırılması yapılacak” dedi. (Senay BADUR- Kent Yaşam)


 

Editör: Haber Merkezi