CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Cemal Özdemir, adaylaşma süreci ve neden ön seçimde aday olmaya karar verdiğini gazetemize anlattı. Uzun yıllar CHP içinde aktif görevler alarak çalışmalar yapan İstanbul eski İl Başkanı Cemal Özdemir, CHP’nin milletvekillerini ön seçimle belirleme kararı ve adaylık süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Aday olmak için 15 Şubat 2015 tarihindeki parti meclisi toplantısını bekledim. İstanbul’da hâkim denetiminde ön seçim kararı alındı. Bu karardan sonra 6 ilçede dayanışma toplantıları yaparak, adaylığımı sordum. Bu çalışmanın sonunda aday olabileceğime karar verdim. Önemli olan bu karar değil, önemli olan ben doğru aday mıyım? Tabanı temsil edebilir miyim? Buna üyelerimiz karar verecektir.


Genel merkezin almış olduğu ön seçim kararının önümüzdeki yıllarda da aralıksız olarak sürdürülebilmesi için örgütümüze çok önemli görevler düşmektedir. Şunu söylemeye çalışıyorum: Bu ön seçimde öylesine dikkatli davranmalıyız ki, öylesine doğru tercihler yapmalıyız ki, Haziran 2015 genel seçimlerine giderken ön seçimin bize verdiği imkânlarla seçeceğimiz adaylarla kamuoyunda yeni bir coşkuyu, yeni bir heyecanı ve yeni bir hareketliliği yaşatarak partimizin oylarını arttırmaya katkı sağlamalıyız. Bunu başarırsak bundan sonra parti içi demokrasi daha da güçlenerek devam eder. Eğer başaramazsak bir vebal üzerimizde kalır.”



CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Ön Seçim Adayı ve CHP İstanbul eski il Başkanı Cemal Özdemir, neden aday olduğu ile ilgili ise şunları söyledi:
“Şan şöhret peşinde değilim. Yaşam standardımı yükseltmek için aday değilim. Sınıf atlamak için de aday değilim. Bilmenizi isterim ki bugünden yarına mucize yaratacak aday da değilim. Parlamenter demokrasi sistemi içerisinde yasamaya katkı sunmak için adayım. CHP iktidarında yürütmede görev almak isterim. CHP, MYK’sında ve parti meclisinde görev alarak örgütle genel merkez yönetimi arasında ilişkileri güçlendirmek için adayım. CHP’yi özellikle görsel medyada anlatmak için adayım. CHP’yi yurt dışında temsil etmek için adayım. Türkiye’de ve CHP’de siyaset dilinin değişmesine katkı sunmak isterim.”

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Ön Seçim Adayı Cemal Özdemir, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerle ilgili ayrıca şunları söyledi: AKP 12 yıllık icraatında ülkeyi öylesine kötü yönetti ki, 2015 Haziran genel seçimlerine giderken başarısızlığın üzerini örtmek ve ajandasındaki gizli hedeflerine ulaşmak için AKP’ye özgü, cumhurbaşkanlığına özel bir başkanlık sistemini parlamenter demokrasi ile yarıştırarak oylatmak istiyor. Son haftada çözüm sürecini gündeme alarak her seçim öncesi yaptığı gibi yine bizleri oyalayarak oy devşirmeye çalışıyor. Sadece bunu mu istiyor? Hayır. AKP polis devleti kurmak istiyor. AKP yeni Osmancılık istiyor. Bu yağma ve talan düzenini devam ettirmek istiyor. Cumhuriyetle hesaplaşıyor ve hesaplaşmaya devam etmek istiyor. AKP yaşam tarzımızı değiştirmek istiyor. Laiklik ile hesaplaşmak istiyor. Tek adam diktatörlüğü istiyor. AKP padişahlık istiyor, saltanat istiyor. Kürt halkının demokratik taleplerini oyalayarak yok sayıyor. Alevilerin taleplerini görmezden geliyor. Tüm medya kendi medyası olsun istiyor. Bunları gerçekleştirmek için toplumu kutuplaştırıyor, insanlarımızı ötekileştiriyor. Toplum şaşırmış, ürkek, ne yapacağını bilmiyor. Toplumun psikolojisi bozuldu. Toplumsal travma yaşıyoruz. Türkiye bu koşullarda Haziran 2015 tarihinde genel seçimlere gidiyor. Önemli ve zor bir seçim. Ya başkanlık sistemi diyeceğiz ya da parlamenter demokrasi diyeceğiz. Ya AKP diyeceğiz, ya Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik diyeceğiz.
O nedenle diyorum ki; Ne yapacaksak yapalım, ne söyleyeceksek söyleyelim bunların sonucu olarak CHP’yi halkın umudu yapalım ki parlamenter demokrasiyi koruyalım ve daha da güçlendirelim. Biz bu cumhuriyeti kanla, gözyaşıyla ve emekle kurduk. Bundan vazgeçemeyiz. Yoksa yolun sonu geliyor.
CEMAL ÖZDEMİR KİMDİR?
Ben 1956 Sivas Divriği doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk babasıyım. Elektrik mühendisiyim. Özel sektörde de çalıştım, kamuda da çalıştım. Şimdi değerleme konusunda faaliyet gösteren bir firmanın yönetim kurulu başkanıyım. Siyasete 1989’da Beşiktaş ilçesinde SHP üyeliği ile başladım. 1992 yılında SHP Beşiktaş ilçe sekreterliği, 1993-1994 SHP Beşiktaş ilçe başkanlığı; 2001 yılı CHP Beşiktaş ilçe başkanı seçildim. 2001-2002 CHP İstanbul il başkanlığı görevini yaptım. Tüm bu görevlerime beni uygun bulan Beşiktaş örgütüne yürekten teşekkür ederim. Örgütten gelmektense kendimi örgütten sayıyorum. Adaylık talebimi anlamlı buluyorum. Onay için sizlerin iznine sunuyorum. (Fidan UĞUR-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi