İstanbul 2. Bölge’den ön seçime girecek olan 114 aday adayı CHP’nin ikinci bölgedeki 12 ilçe örgütünü tek tek ziyaret edip, kendini tanıtırken, özel olarak verdikleri, kahvaltı, kokteyl ve yemekli toplantılarda da daha geniş kitlelelere hitap edip, siyasi düşünce ve milletvekili oldukları taktirde nasıl davranacaklarını anlatıyorlar.
CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı’nın yeni binasının açılış töreni de aynı şekilde aday adaylarının kendilerini parti üyelerine tabıtmak için çabaladığı bir arenaya döndü. İlçe binası önündeki sokakta biriken partililere kartvizit ve broşür dağıtma uğraşı veren aday adaylarına yanlarında çalışan personel ya da akraba ve arkadaşları da yardım etti. Bu arada birçok aday adayı herkes tarafından tanınmadığı için karvizit ve broşürlerini birbirlerine verme gibi davranışlarda da bulundular.
CHP’li aday adayları arasında yer alan eski milletvekillerinden Ercan Karakaş ve Mehmet Sevigen’in de ön seçimden çıkabilmek için ilk kez aday adayı olanlar kadar çaba harcadıkları ve kendilerini tanıtmaya çalıştıkları gözlendi. Erkek aday adaylarından Dr. Cengiz Alp, Hasan Söyler, Zeynel Öztürk, Mehmet Arslan, Necati Yıldırım, kadın aday adaylarından ise Didem Engin, Saniye Yurdakul, Sevil Becan, Emrel Oruç, Hülya Güntaş, Süreyya Cinik ve Cemile Aktaş ile diğer birçok aday adayının adaylığı elde etmek için büyük performans gösterdikleri görüldü.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ DESTEK OLDU
CHP Kâğıthane ilçesinde, yeni yerine taşınan Cumhuriyet Halk Partisi Kâğıthane ilçe başkanlığı düzenlenen tören ile açıldı. Tören’de CHP eski İlçe Başkanları, Beşiktaş Belediye Başkanı ve CHP Milletvekili Aday Adayları yer aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kâğıthane İlçe Başkanlığı’nın açılış töreni ise sazlı sözlü bir şenliğe dönüştü. Beşiktaş Belediyesi’nin katkıları ile oluşturulan ilçe başkanlığının açılış kurdelesini de Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile İlçe Başkanı Şükrü Parlak yaptı.
Şükrü Parlak partililere yaptığı konuşmada Türkiye’nin gidişatından endişe eden tüm yurttaşları CHP çatısı altında buluşmaya davet ederek, “Yeni ilçe binamıza, çok kısa bir süre içinde tamamlandık. Partililerimize daha iyi hizmet vermek ve önümüzdeki genel seçimlere daha iyi koşullarda hazırlanabilmek için seçim öncesinde ilçe binamızı hazırladık ve açtık. Emeği geçen tüm ilçe örgütüne teşekkür ediyorum. İç tadilatını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi