Aksu’nun kendilerine yönelik çeşitli eleştirilerde bulunması ise, Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki AK Parti grubunu öfkelendirdi.
CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Oktay Aksu’nun yerelden çıkıp, genel anlamda yaşananlarla ilgili bir dizi eleştiride bulunması, AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclisi Üyesi Hicran Çelikyay ve grup sözcüsü Nurettin Çelik tarafından “üslubunuza dikkat edin, çok ayıp” sözleriyle tenkit edildi.

CHP’li Oktay Aksu konuşmasına, AK Parti’lilerin konuşma süresinin azlığından yakınmasına cevap vererek başladı ve “Bu mecliste süresiz konuşuyorsunuz, çok demokrat bir meclistesiniz. Meclis başkanvekilimiz hemen herkese yeteri kadar söz hakkı veriyor. Kıymetini bilin” dedi.

“HAYVANCILIK DA BİTTİ TARIM DA MİLLET PATATESİ 5 LİRAYA YİYOR”

Aksu daha sonra ülke genelinde vatandaşların tepkisini çeken patatesin fiyatının çok yüksek olması olayına değindi ve, “Hayvancılığı bitirdiniz, etin kilosu 50 TL’yi geçti, millete angus yedirdiniz, şimdi de patates yok, ithal edilmek isteniyor. Çoğrafi yüzölçümü birçok ilimizden küçük olan Hollanda, tarımdaki üretimi ile tüm dünyayı doyuruyor, biz de tarım da hayvancılıkta bitti çok şükür” dedi.
Eleştirilerine kendisinden önce konuşan ve kadın hakları ve kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bu sayede 25 yaşında meclis üyesi oldum” diyen, AK Parti’li Ebru Tekin Çetin’i eleştirerek devam eden Aksu şunları söyledi:

“ATATÜRK’E TEŞEKKÜR ETMENİZİ BEKLERDİM”

“Öncelikle başta Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin elini öpüyor, Anneler Günü’nü kutluyorum. Bu arada geçtiğimiz günlerde AK Parti’li Ebru Tekin arkadaşımız genç yaşta anne oldu, Allah mürüvvetini de göstersin. Ayrıca kendisi 25 yaşında meclis üyesi olamanın onurunu taşıyor. Ama ben, konuşmasında şunu da belirtmesini isterdim. 1930 yılında Ulu Önder Atatürk, Avrupa’nın birçok ülkesinde kadınların seçme ve seçilme hakkı yokken, Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Ben öncelikle bu konuda Atatürk’e bir teşekkür beklerdim. Elbette ki gençlere ihtiyacımız var, o da bir enerji. Ama sapla samanı birbirinden ayırmak, yiğidin hakkını yiğide vermek lazım.”

“KİMSE SİZİ ENGELEMİYOR, NE YAPTINIZ DA ENGELLEDİK”

CHP’li Oktay Aksu’nun dinleyicileri hem güldürüp hem de düşündüren AK Parti’lilere yönelik eleştiri yüklü önerisi ise 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı ile ilgiliydi. Aksu bu konuda da, “1 Mayıs serbest bırakıldı diye seviniyorduk ama ardından güvenlik nedeniyle bizi Taksim alanına sokmadılar. Bence siz yeniden bir durum değerlendirmesi yapın ve 1 Mayıs’ın adını ‘Biber Gazı Yeme Günü’ olarak değiştirin” dedi.
Konuşmasında yerel sorunlara da değinen Oktay Aksu, bir gazetede yayınlanan ve AK Parti’li yöneticilerin hizmet vermede engellediklerini belirttiği haberle ilgili olarak da şunları söyledi:
“AK Parti’li arkadaşlarımız sekiz sütuna manşet yayınlanan haberde, engellendiklerini söylüyorlar. 13 yıldır Türkiye’yı, 21 yıldır İstanbul’u yönetiyorsunuz. 15 yıl da Sarıyer’i yönettiniz. Sizi kim engelledi. Ne yaptınız da biz engelledik. Kuran’dan pasta yapıp yediniz engellemedik, gözleri görmeyen engelli vatandaşımıza ‘seni adam yerine koyup, iş vermişiz’ dediniz, engellemedik, maden faciasında ölenler için ‘çok güzel öldüler’ dediniz, engellemedik, vatandaşa ‘takla at da görelim’ dediniz, engellemedik. Kim sizi engelliyor..? Vatandaş bizden hizmet bekliyor, bırakın bunları, gelin insanlarımızın sorunlarını çözelim. Sarıyer’in köyler bölgesinde çok sorun var. 3. köprü yapılıyor ama her gün kullandığımız yollar inşaattan geçilmez oldu. Evlerimize gidemiyoruz. Uskumruköy tünel projesi ne oldu? Bunları buradan devamlı soruyoruz, cevap verin. Derbent Kavşağı’ndan Yaşar kemal Kültür Merkezi’ne dönemiyoruz, trafik devamlı kilitleniyor. Biz de destek olalım, çözüm bulunsun.”

AK PARTİ’Lİ ÇELİKKAYA: SEÇİMDEN SONRA BOL BOL PATATES YERSİNİZ

Oktay Aksu’nun konuşma şeklini AK Parti Grup Sözcüsü Nurettin Çelik “çok ayıp” diyerek, eleştirirken, İBB Meclis Üyesi Hicran Çelikyay da, “Üslubunuza dikkat edin” dedi. Çelikyay kürsüden yaptığı konuşmada da, “Çok yakında bol bol patates yiyeceksiniz. Nedense bu ülkede seçim öncesi et ve patates birileri tarafında hep stoklanır ama seçimdem sonra hem ucuza hem de fazlasıyla patates olacak” diyerek, Aksu’nun eleştirisine karşılık verdi.
AK Parti’li Nurettin Çelik’in, meclis üyelerine yönelik söylediği, “Hep beraber inat edelim, bir ay patates yemeyelim. Ancak o zaman buna çözüm bulanabilir, başka çaresi yok” demesi ise gülüşmelere yol açtı.

CHP Grup Sözcüsü Gökan Zeybek ise buna cevaben bir fıkra anlatarak, “İngiltere’de halk etmek yiyememekten şikayet edince, Kraliçe bunun nedenini sormuş ve aldığı cevap karşısında da ‘ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler’ demiş. Bu arkadaşlar da yakında vatandaşa ‘patates bulamıyorlarsa enginar yesinler’ derlerse hiç şaşırmamak gerekir” dedi. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi