2005 yılında ilçe başkanı olarak görev yaptığı Büyükçekmece ilçesinde, sandıktan birinci çıkarak emeğinin karşılığını aldı. O dönemde İstanbul’un en genç ilçe başkanı olma özelliğini taşıyan Dr. Şeker’i, Baykal ekibi görevden almıştı.
2009 yılında belediye başkanı aday adayı oldu ve halen ikamet ettiği Beylikdüzü ilçesinde de sandıktan ikinci çıkan Şeker, bu başarısının altında ‘dokunabilinir’ olmasını gösteriyor.

HALKIN İÇİNDEN HALKIN İSTEDİĞİ ADAYLAR ÇIKTI
CHP’nin bugün yapılan milletvekili adaylığı ön seçiminde kesin olmayan ilk sonuçlara göre İlhan Cihaner’in ardından ikinci sırayı alan Op Dr. Ali Şeker, Avcılar’daki seçim ofisinde sonuçları değerlendirdi. Partililerin alkışlarla desteklediği konuşmasında tüm örgüt üyelerine teşekkür eden Şeker, halkın içinden, halkın sevdiği ve istediği adayların çıktığını söyledi.
Dr. Şeker, “Bir aylık süreçte çok yoğun çalıştık, örgütün enerjisinin sokağa taştığını gördük. Halkın içinden, halkın istediği adaylar çıktı. Halk istediği insanları partide bir noktaya getirdikten sonra, bunun arkasında duracak ve CHP'ye iktidar olma yolunu açacak” dedi.
AKP’nin iktidarda 12 yıldır palazlanışının CHP iktidarıyla durdurulacağını kaydeden Dr. Şeker, “Biz de halkla buluşturma adına aracı olma konusunda bir görev üstlendik. Bu süreçten sonra yine halkın desteğini alarak AKP iktidarına hep birlikte son vereceğiz ve bizim yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

ÖRGÜT ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Dr. Şeker, “Örgüt üzerine düşen görevini ön seçimde yaptı. Eksiklerine rağmen ön seçim başarılıdır. Daha önce Ankara’da kulislerde kendimizi tanıtmaya çalışıyorduk ve sonuç hüsran oluyordu. Şimdi ön seçimle birlikte halkla birlikte çalışarak daha iyi bir başarı elde ettik” dedi.
Ön seçimle birlikte CHP’ye iktidar yolunun açıldığını ifade eden Dr. Şeker, “Arka sıralarda kalan aday adaylarımız partiye küsmesinler. Aday adayı olan arkadaşlarımızla bu süreçte çok güzel paylaşımlarımız oldu. Bundan sonra da CHP’yi iktidar yapmak için hep birlikte çalışalım” diye konuştu.
16 yıl aradan sonra üyelerle yapılan bir ön seçimin doğrudan tabanın seçime katılmasını sağladığını ve gençlerin ön plana çıktığını belirten Dr. Şeker, şöyle devam etti:
“Ön seçim olmasaydı asla aday adayı olmayı düşünmüyordum. Ön seçimden başarıyla çıkacağımı biliyordum. Ben bir cerrah olarak bu kanser düzeni değiştirmek için mücadele edeceğim. Ücretsiz, herkese eşit sağlık ve eğitim sistemini biz kuracağız. Cumhuriyetin kazanımlarını yok ettiler, biz yeniden bu kazanımları getireceğiz. AKP’ye oy verenler, CHP’ye verecek. Esenyurt’ta yapılan yağma, talan ve rant politikalarına dur diyeceğiz. Biz muhalefet olmak için değil, sorun çözmeye gideceğiz. Taşeron sistemi modern kölelik sistemidir. Biz bunu kaldıracağız. Ötekileştirme olmayacak. İlerleyen zamanlarda sandığa katılım oranları artacaktır.” Senay BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi