Sheraton Ataköy Hotel’de düzenlenen kahvaltıya Emine Ülker Tarhan’ın yanı sıra, parti kurucularından Meltem Ünal Erzen, Bakırköy eski Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve çok sayıda Rumelili vatandaş katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Partisi Kurucu Üyesi Meltem Ünal Erzen, tüm katılımcılara teşekkür ederek, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.  



“İnanıyorum ki, Anadolu Partisi Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkacaktır”

Rumeliler adına bir konuşma yapan Bakırköy Bizim Rumeli Derneği Başkanı Muharrem Çınar, “Toplum tarafından çok sevilen, bu ülkenin en büyük mertebesine, Cumhurbaşkanlığına layık görülen Sayın Emine Ülker Tarhan’a ve yöneticilerine bizi bir araya getirdiği için teşekkür ederim” diyerek bir konuşma yaptı.
Bakırköy’de Rumeli insanının gelenek ve göreneklerini yaşatmak amacıyla kurdukların Bizim Rumeli Derneği’nin kuruluşunda emeği geçen, dönemin Belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’e ve eşi Meltem Ünal Erzen’e teşekkür ederek, dernek açılışlarında gazetelerde yapılan haberleri ve fotoğrafları gösterdi. Konuşmasına devam eden Çınar “Biz Rumeli insanı Atatürk ilke ve inkılapları ile yetişmiş, milletini, vatanını ve bu ülkenin askerini seven insanlarız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak tedirginiz. Ülkede çok büyük bir kaos var ve inanıyorum ki Anadolu Partisi bu ilke ve inkılaplara sahip çıkacak, bizlerinde içi rahat edecektir” dedi.    



Rumelilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, kendisine ve partisine gösterilen ilgiden dolayı salonda bulunan vatandaşlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin gündemini oluşturan konular hakkındaki görüşlerini de paylaştı.

“Ülke 13 yıldır bir zalimin elinde oyuncak oldu”

Tarhan; Ekonomiden, siyasal olaylara, kadın haklarından eğitime, komşu ülkelerle ilişkilerden daha pek çok konuya kadar ülkenin her alanda çökmüş durumda olduğunu ifade ederek, “Siyasetimiz tıkandı” dedi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan “Bizler, ailelerimizin ve yakınlarımızın kesile kesile yaşadıkları yerlerden gelerek, Anadolu topraklarını vatanı kabul eden, sonuna kadar da sahip çıkanlarız ve şu anda dünyanın en güzel yerinde Anadolu’dayız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Anadolu, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesidir”


“Anadolu, zulme karşı, işgale karşı duruşun, milli mücadelenin ruhudur. Anadolu, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesidir. Anadolu, kültürlerin kaynaştığı ebedi yurdumuzdur” diyen Tarhan, “Anadolulu olmanın coşkusunu yaşasam da, bazen hüznünü yaşıyorum” diyerek Anadolu ve Trakya’nın bir birlik ruhu olduğunu, yeni doğmuş bir çocuğun sıcaklığını her zaman taşıdığını ifade etti.  

“Hüzünlüyüz çünkü Anadolu bir zalimin elinde 13 yıldır oyuncak oldu” diyerek açıklamalarına devam eden Tarhan,“Ağaçları kesiyorlar, ülkenin bölünmesi için zemin hazırlıyorlar, kadınlarımızı ikinci varlık olarak görüyorlar. Kadına değer vermemek, eşitliğe inanmamak, şiddete çağırmaktır. Zenginlere para yetiştiremiyoruz. Ülkenin bir bölümünü PKK’ya teslim ettiler” dedi.  

“….MIŞ gibi yapan bir devlet var karşımızda”

Yargı, kanun ve hukuk hakimiyetinin kalmadığını sözlerine ekleyen Tarhan, yargıcı arkadaşlarının da söylediklerinden yola çıkarak, yargının sadece basit uzlaşmazlıklara baktığını, devletin asli olarak ceza vermesi gereken gasp, cinayet ve tecavüz gibi konulara ise KCK’nın baktığını ifade etti. “Vergi onlar tarafından toplanıyor. Güvenlik onlar tarafından sağlanıyor. Şu anda sadece “….MIŞ” gibi yapan bir devlet var karşımızda” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Tarhan şöyle devam etti; “Suriye’yi dağıttılar, hiç sorunumuz yokken. Milyonlarca insanın buraya gelmesine neden oldular. Gelmeleriyle sorunumuz yok bizlerde başka yerlerden geldik, tabi ki kucak açacaktık ama silahlar kışkırtıp savaşa çanak tuttular. Resmi rakamlara göre 2 Milyon kişinin sefaletine sebep oldular. Fuhuş diz boyu. İşsizlik doğuda yüzde 14’e dayanmış. Günahları öyle çok ki” dedi.

Ülkeyi sadece Kürt, Türk, Alevi, diye değil, kadın erkek diye de böldüklerini iddia ettiği AKP hükümetini eleştiren Tarhan, “Toplumu kutuplaştırmak, saflaştırmak için Osmanlıca hikayesi çıkardılar. Çocuklarımıza Biyoloji, Matematik, hatta Türkçe öğretemiyorsunuz Osmanlıcayı nasıl öğreteceksiniz. Eğitim sistemi bu olursa, bizim felaketimiz olacak. Kabataş yalanı gibi, Cami de içki içtiler yalanı gibi yeni hikayeler ürettiler. Ama bizler Anadolu’nun Pir Sultanına, Karacaoğlanına sonuna kadar sahip çıkacağız, yedirmeyiz!” ifadelerini kullandı.  

“Anadolu Partisi umutlar tükendiği için oldu”

Konuşması alkışlarla sık sık kesilen Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, “Anadolu Partisi umutlar tükendiği için, siyaset kısır döngü olduğu için doğdu. 13 yıldır kazanan tablosu değişmiyor. 30 Mart seçimlerinde bizim gibi düşünen, bu ülkenin çağdaş yaşamına, cumhuriyet değerlerine bağlı kalmasını isteyen, kadın erkek eşitliğini, haklarını, kadının güçlenmesini önemseyen insanların tercih sorunu yaşadığını gördük. İçinde olduğum, öyle olduğunu sandığım partide, çocukluğum ve ana yurdum gördüğüm İskenderun, Adana, Mersin, Antalya’yı tamamen kaybettik. Eskiden kıyıların partisi deniliyordu Cumhuriyet Halk Partisi’ne ama şimdi sadece Ege kıyılarının kısmi partisi. Şu an Türkiye’de mecliste bölge partileri var. Güney Doğunun partisi var, Ege’nin, Traya’nın partisi var. Şu an Türkiye’nin sahibi olarak görülen AKP var. Bu büyük bir haksızlık. Biz bu ülkeyi kuranların torunlarıyız. Güçlüyüz, teslim olmayacağız. Biz yollarda çok canlar vererek buralara gelmişiz, tutunmuşuz. Laikliği kaybetmeye hakkımız yok. Cumhuriyete sadakat borcumuzdur” dedi.   

“CHP’nin üst yönetimi 6 okunu kırmış atmıştır”

“CHP her şeyden önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in partisidir. Kuruluş amacı, tabanı çok kıymetlidir. Hepsine saygı duyuyorum ama CHP’nin üst yönetimi 6 okunu kırmış atmıştır” diyerek düşüncelerini paylaştı. Tarhan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın aile dostu Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP’den aday gösterilmesini ve bunu Ak Parti’nin yaptığı gibi dayatma yolu ile yaptıklarını iddia ederek “Ya siyahı, ya griyi seçeceksiniz, tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Bize siyaha veya griye oy verin diye dayatıldı. Biz siyah ya da gri değil kırmızıydık ve bu kırmızının doğuşudur Anadolu Partisi. Gezi ruhunda canını veren gençler ne dedi. Bana dayatamazsın dedi. Bana dayatamazsının ruhudur Anadolu Partisi” diyerek, Anadolu’nun ve Trakyanın gücüne inandığını, Başbakan’ın tek hedefinin padişahlık ve halifelik olduğunu, Erdoğan’ın Türkiye’nin iç güvenliğini değil, yeni yapılan sarayın iç güvenliğini sağlamak için adımlar attığını ifade ederek konuşmasını bitirdi.

Masaları tek tek gezerek, katılımcılarla sohbet eden Tarhan, gösterilen ilgiden ve sıcaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhuriyete sadakat borcumuz ver ve bunu hep birlikte ödeyeceğiz” dedi.

Selvi Sarıtaç  


  

  



Editör: Haber Merkezi