Koronavirüs vakalarının artmasının ardından uygulamaya konulan yeni tedbirlerin denetimleri başladı. Dün akşam saat 20.00'de Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül'ün talimatı ile polis ekipleri, ilçede koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığı konusunda denetim yaptı. Yapılan denetimler sırasında Esenyurt, Talatpaşa Mahallesi’nde bulunan bir marketin müşteri yoğunluğu dikkat çekti. Polisler markete yaptıkları baskın denetimde, aşağı doğru inen bir merdiven olduğunu farkettiler. Merdivenden aşağıya inen polis ekipleri, masalara alkol servisinin yapıldığı, meyhane görünümlü bir mekanla karşılaştılar.

Market sahibine perakende satış yapılması gereken yerde açık içki sunumu yapılmasından ceza kesildi. Ayrıca işyerinin ruhsatındaki faaliyetinin dışında faaliyet göstermesinden dolayı belediyeye mühürlenmesi hususunda ihbar yazısı yazıldı. Ekipler son olarak, markette bulunan kişilere de koronavirüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza kestiler.

Bir mahalle sakini market hakkında, "Baktığın zaman göze fazla şüpheli gelmiyor. Burası, birinin geçerken şüphelendiği durumda değil şu anda. Kimse baktığında burada ne olduğunu anlamaz" ifadesinde bulundu.

KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi