İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Atık Yönetim Müdürlüğü tarafından Beyaz Masa’nın Twitter adresi aracılığı ile haberimize verilen cevapta, metrobüs istasyonunda elektronik aksamlar bulunduğu belirtilerek, “ne gece ne de gündüz saatlerinde yıkanarak temizlik yapılamamaktadır” denildi.

Verilen yanıtta şu ifadelere kullanıldı: “Edirnekapı metrobüs istasyonu yoğun yaya sirkülasyonundan ötürü ve merdivenlerin belirli yerlerinde akbil doldurulmasını sağlayan elektronik aksamlar bulunduğundan ne gece saatlerinde ne de gündüz saatlerinde yıkanarak temizlik yapılamamaktadır. Sadece elle süpürme mobil ekiplerimizce merdiven genelindeki kirlilikler lokal olarak giderilmektedir.”

İŞTE O HABER: METROBÜS MERDİVENLERİ ÇAMURDAN GEÇİLMİYOR!

Metrobüs istasyonlarındaki merdivenler, yağmurda oluşan su birikintileri ve bakımsızlık nedeniyle yolculara zor anlar yaşatmaya devam ediyor.

İstanbul trafiğini rahatlatmayı amaçlayan metrobüs, bu defa merdivenlerinin bakımsızlığıyla görüntülendi. Her gün milyonlarca İstanbullunun kullandığı merdivenler, yağmurlu havalarda su birikintilerinin artmasıyla yolcuların düşmesine ve çevre kirliliğine sebep oldu. Bakımsız ve çamurlu merdivenler, vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Beylikdüzü’nden Kadıköy’e kadar İstanbul’un 2 uç noktasını birbirine bağlayan merkezi istasyonlar, bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz duruma geldi. Asansörlerin ve yürüyen merdivenlerin arıza nedeniyle kullanılamaması vatandaşın çilesini daha da artırdı. Kış mevsimine girilmesiyle merdivenlerdeki bakımsızlık devam ederse, sorunların daha da artacağı bildirildi.

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi