Av. Hayri Yaman, önümüzdeki genel seçimlere dair iddialı açıklamalarda bulundu. CHP’yi ktidar yapabilmek için gereken mücadele vereceklerini belirten Yaman, bunun nihai hedeflerinden biri olduğunu söyledi.
Seçimlerde kendilerine rakip olacak AKP’ye ilişkin de konuşan Yaman, “Onlar padişahlık sisteminin özlemi içersindeler. Bu seçimlerin kaybedilmesi demek 92 yıllık rejimin padişahlık sistemine dönüşmesi demektir. Ancak biz CHP olarak böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Hiçbir gücün cumhuriyet rejimini değiştirmeye yetmeyeceğini belirten Yaman, CHP iktidarıyla cumhuriyetçilerin, ülkesini seven insanların Türkiye’yi yöneteceğin söyledi. Yaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olmasını çok istediğini vurgulayarak, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle Başbakanlığı hak ediyor” ifadesini kullandı.


CHP GELECEK, ERDOĞAN GİDECEK
CHP’nin iktidar olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerinde kalamayacağını da belirten Yaman, “CHP iktidara geldiği zaman Erdoğan gitmek zorunda kalacak” diye konuştu. 2002 yılından bu yana AKP’nin sadece Türkiye coğrafyasına büyük zararlar verdiğini hatırlatan Hayri Yaman, “Erdoğan ve AKP yüzünden bölgemizde akan kan durmak nedir bilmedi. Suriye, Libya, Irak’ta milyonlarca Müslüman’ın kanı aktı. AKP’nin yaptıkları ve işledikleri bütün suçların hesabını sormak boynumuzun borcudur” dedi.


HIRSIZLIK YAPARAK ZENGİNLEŞTİLER
Av. Hayri Yaman, Erdoğan’ın siyasete girdiği ilk günden itibaren parmağında bir yüzük olduğunu ve “Eğer zenginleşirsem bilin ki hırsızlık yaptım” sözünü hatırlatarak, “Tıpkı kendisinin söylediği gibi hırsızlık yaparak zenginleştiler. Maalesef çok büyük hırsızlıklar yaptılar. Erdoğan büyük bir diktatör edasında hareket ediyor ve bir gün zamanı geldiğinde hesap vereceği ihtimalini aklına getirmiyor” dedi.
Türkiye’de AKP iktidarının faşist politikalara sahip olduğunu belirten Yaman, “AKP faşizmine karşı her kesi militanca mücadeleye davet ediyorum” derken herkesin cumhuriyet ve devrimlerine, Atatürk miraslarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı. (Senay BADUR-Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi