AK Parti İstanbul il Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ortaköy'den Beşiktaş'a giden 'ağaçlı yol'daki kesilen ağaçların fotoğrafının da yer aldığı twitter paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: "Bu caddeden kaç kere gözümü koca çınarlardan ayıramadan geçmişimdir, bilmem. “Ağaçlı Yol” diye anılan Dolmabahçe-Çırağan hattından söz ediyorum. En sevdiğim caddelerden biridir...Çınarların kesilmesiyle yüzü tamamen değişti. İstanbul’un bir güzelliğini daha yok ettiler."

Ancak olayın aslında İBB’nin başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İstanbul 4 numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Beşiktaş’taki hastalıklı ve devrilme tehlikesi bulunan ağaçları tek tek incelemiş ve 73 tanesi için kesim kararı vermişti.

Yani, Dolmabahçe ve Çırağan Caddeleri’nin simgesi olan çınarların birçoğu hastalandığı için ve kurul kararıyla kesilmiş, İBB bu ağaçların yerine yenilerinin dikileceği konusunda da ağaçlara gerekli bildirimleri asmıştı.

AK Parti İstanbul İl başkanı Karatepe'nin  paylaşımına tepkiler gecikmedi.

İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da sosyal medya paylaşımıyla, Karatepe'nin İBB'yi hedef alan bu paylaşımına tepki gösterdi.

Koruma kurulu kararıyla kesim kararı verilen ağaçlardan birisi de Dolmabahçe Caddesi üzerindeki asırlık Londra Çınarı’ydı. Londra Çınarı'na asılmış bilgilendirme yazısının bulunduğu bir fotoğrafı paylaşan Özkan, "İstanbul’un bir güzelliğini daha yok ettiler" diyen Karatepe'ye de şu yanıtı verdi:

"Sn. Başkan, Koruma kurulu kararıyla kanserli ağaçlar kesildi ve yerlerine yenileri dikiliyor. Şeffaf yönetim ilkesi adına kesilen ağaçlara bilgilendirmeler asıldı. İstifade etmeniz açısından paylaşma gereği duydum."

Editör: Haber Merkezi