25 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aktif siyaset yapan Bektaş Davutoğlu, siyasi hayatı boyunca parti içi demokrasinin yükselmesi için çalıştığını ifade ederek, sadece milletvekili adaylarının değil, yerel seçimlerdeki adayların da merkezden atama yoluyla değil, örgüt seçimiyle belirlenmesi için çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Bugüne kadar merkez atamasıyla hiçbir adaylığa talip olmadığını söyleyen Davutoğlu, “İlkelerimden de, samimiyetimden de taviz vermedim, vermeyeceğim” dedi.

Davutoğlu, parti içi demokrasinin yükselmesinin Türkiye demokrasisini güçlendireceği bilinciyle çalıştıklarını söyleyerek, “Bizlerin ve diğer yoldaşlarımızın emekleri, partimizin ön seçim yapma kararına katkı sundu. Ön seçim kararıyla örgütümüzün güçlü iradesi, önümüzdeki seçim sürecine de yansıyacak. CHP örgütleri kendi iradelerini ortaya koyacaktır. CHP’yi CHP yapan değerler ve Gezi Direnişi’nin bizlere öğrettiği dersler, kazanımlar, demokratik siyasetimize yol gösterecektir” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

“BİRLİKTE YAPARSAK BİRLİKTE SAHİP ÇIKARIZ”
Milletvekili aday adaylığı çalışmalarını da anlatan Davutoğlu, alan çalışmalarına önem verdiğini, mahalle toplantılarına katılarak halkın isteklerine kulak verdiğini söyledi. Mahalle çalışmalarını daha önemli bulduğunu söyleyen Davutoğlu, “Ön seçim olmasaydı asla aday olmazdım. Seçilirim veya seçilmem. Önemli olan ben değil, bizdir. Bu mücadele hepimizindir. Birlikte yaparsak birlikte sahip çıkarız. Bundan sonraki siyasi hayatıma bu örgütten öğrendiğim tecrübelerle devam edeceğim” diye konuştu.

“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE CHP’NİN ZAFERİNİ KUTLAMAK İSTİYORUM”
“Hayatım CHP’nin temsil ettiği demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet, hakça bölüşüm gibi çağdaş, demokratik ilkeler için mücadeleler vermekle geçti” diyen Davutoğlu, Türkiye’nin CHP’nin ‘ilkeli yönetimine’ nefes gibi ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini söyledi.
Davutoğlu, “Şimdi bu ilkeleri, halkımız adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etme onuruna erişmek istiyorum. 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin zaferini kutlamak istiyorum. Artık muhalefet değil, iktidar olmak istiyorum” dedi.

BEKTAŞ DAVUTOĞLU KİMDİR?
1960 Yugoslavya Doğumlu. M. Ü Teknik Fakültesi Makine Bölümü Öğretmenliği mezunu. 50 yıldır Küçükçekmece’de ikamet ediyor. Uzun yıllardır CHP ve SODEV’in her kademesinde görev yaptı.

Siyasi Hayatı
1993-2000 yılları arasında CHP Küçükçekmece İlçe Yöneticiliği, 2012-2015 CHP İl Başkan Yardımcılığı
Çeşitli dönemlerde il ve ilçe kurultay delegesi. SODEV (Sosyal Demokrasi Vakfı) Kurucu Üyesi. Küçükçekmece İlçe ve İl Delegesi.
(Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi