Milletvekili aday adayı olmak için CHP Beyoğlu ilçe başkanlığından istifa eden İnan Güney, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu Şişli Halil Rıfat Paşa Mahallesi’nde bulunan Perpa Ticaret Merkezi’nin konferans Salonu'nda düzenlenlediği bir toplantıyla açıkladı. Güney’in basın açıklamasına, CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları, CHP İstanbul ilçe başkanları ve yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, CHP İstanbul 2. bölge milletvekili aday adayları, CHP İstanbul 23.Dönem Milletvekili Çetin Soysal, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve STK üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

'HIRSIZLIK KURUMSALLAŞTI'
Okmeydanı halkının kentsel dönüşüm ile ilgili yaşadıkları mülkiyet sorunlarında onları yanlız bırakmayan, Taksim Topçu Kışlası (Gezi) eylemleri sırasında Taksim dayanışması ve bileşenlerine ilçe binasının kapılarını açarak destek olan Güney’e halktan ve STK’lardan da yoğun ilgi ve destek gelirken; ‘Devrimci İnan, Yoldaş İnan’ sloganları arasında konuşma yapmak için kürsüye gelen CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı İnan Güney, AKP iktidarının ülkeyi günden güne yoksulluğa sürüklediğine dikkat çekti. İnan, “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diye gelen ve 13 yıldır ülkemizi tek başına yöneten AKP iktidarı döneminde, yolsuzluk, hırsızlık, devletin tüm kurumlarına yayılmış ve kurumsallaştırılmıştır” dedi ve şöyle devam etti:

'ÇOCUKLARIMIZ DAHA GÜZEL BİR ÜLKEDE YAŞAMALI'
“Yoksulluk, gelir dağılımındaki ve bölüşümdeki adaletsizlik artarak devam etmektedir, AKP’nin bozuk düzeni kendilerine binlerce odalı saraylar yapmakta, işsiz sayımız 5 milyon 427 bin olmuştur. Her 4 işsizimizden biri yüksek öğretim mezunudur. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların artarak devam ettiği, ağaçların ve doğanın katledildiği basın özgürlüğünün ortadan kaldırıldığı, işsizliğin uzun süredir tehlike sinyalleri verdiği ekonomik kirizin kapımızda olduğu, tarım ve hayvancılığın bittiği bu yeni Türkiye’de ben yaşamak istemiyorum, çoklarımızın da böyle bir ülkede yaşasın istemiyorum.

'BENİM KAVGAM DEMOKRASİ KAVGASIDIR'
“Önemli olan benim veya bir başkasın milletvekili olmaması değil, önemli olan altı oklu bayrağımızı Ankara’da iktidar gönderine çekmek, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmaktır. Önemli olan çocuklarımızın geleceğini kurtarabilmek, onların gelecek kavgasını bugünden hep beraber verebilmektir.Ben de partime verdiğim emek, yol arkadaşlarımın ve kendi toplumumun desteği ile partimin iktidar iddiasına destek vermek, ortak olmak, güç vermek için, değişim ve gençlik iradesine sahip çıkmak için Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bir savunucusu olarak, bilimsel lik ve çağdaş bir eğitim sisteminde çocuklarımızı yetişsin diye, işçinin emekçinin hak arayanın sesi olmak için adayım. Parmak kaldıran, indiren bir vekil olmayacak, gençlik yıllarından itibaren verdiğim demokrasi özgürlük ve eşitlik kavgasını TBMM’de Ankara’da vermek için adayım. Çıkmış olduğum mücadele yolunda, halkıma hizmet vermek için, milletvekili aday adaylığımı sizlerin huzurunda ilan ediyorum.” (Fidan UĞUR-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi