CHP’nin milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme kararının ardından Emekli Hakim İrfan Aydın, üyesi olduğu CHP Kağıthane İlçe Başkanlığı'nda CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıkladı. Aydın, “Halkın partisini iktidara taşıyarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yapmak için milletvekili aday adayıyım” dedi.

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Şükrü Parlak, kadın ve gençlik kolu başkanları, Kızıldere eski Belediye Başkanı Ali Gökçe, İstanbul Tokatlılar Derneği Genel Başkanı Ali Ömür Dedeoğlu ile CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayları Zeynel Öztürk, Kemal Çiloğlu, Mehmet Polat ile çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Emekli Hakim İrfan Aydın şunları söyledi:

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ SİYASETLE MÜMKÜNDÜR
Ülkemizin ve vatandaşlarımızın içinde bulunduğu sorunlar ve bu sorunların yaratıcıları, hepimiz tarafından bilinmektedir. Sorunları tekrar saymanın ayrıntılı olarak anlatmanın malumu ilandan başka bir anlamı yoktur. Sorunlara kısaca değinmek gerekirse, işsizlik, yoksulluk, yandaşlık, yolsuzluk, hukuksuzluk, terör, şiddet, doğaya saygısızlık, uluslar arası itibar kaybı, demokratik hak ve özgürlüklerin kısıtlanması ve çağdaş eğitimden uzaklaşılmasından ibarettir. Ben vatanımı, milletimi, ailemi ve doğayı çok seviyorum. Öyle olunca da sevdiklerimin mevcut sorunlarla birlikte yaşamaya zorlanmasını ve geleceğimizin tüketilmesini istemiyorum. Sorunların çözümü ise ancak siyaset kurumu eliyle yani iktidarla mümkündür. Bu nedenle de erken emekli olup siyasette yer aldım.

CHP HALKIN PARTİSİDİR
1965 yılında İsmet Paşa ile tanışarak, gönül ilişkisi şeklinde başlayan CHP sevdam, 2005 yılında üye olmakla resmiyete dönüştü. 2005 yılından itibaren kalben, resmen ve de fiilen 'Cumhuriyet Halk Partili' oldum. Partimizde üye, delege ve de mahalle sorumlusu olarak görev yaptım. Ayrıca, belediye başkanlığı ve milletvekilliği aday adaylıklarım da oldu. CHP, ilkeleri olan bir partidir. Bu ilkelere göre şekillenen partimiz programı tüm sorunların çözülmesine olanak sağlayacak öneriler içermektedir. Hatta önümüzde ki genel seçimlerde milletvekili adaylarının sıralamasını üyelerinin iradesine bırakan yegane partidir. CHP halkın partisidir. Halkın partisini iktidara taşıyarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu da Başbakan yapmak için milletvekili aday adayıyım. Destek verir seçimimi sağlarsanız taahhütlerimi eksizsik olarak yerine getireceğime dair söz veriyorum. CHP gelecek AKP gidecek. Her şey insanlık için. Her uğraş insana ve doğaya dair. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum.

İRFAN AYDIN KİMDİR?
1949 yılında Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Yeşilhisar Köyü'nde doğdum. Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdim. 38 yıllık kamu görevimin 15 yılını Maliye Bakanlığı'nda, geri kalan 23 yılında da idari yargı hakimi olarak görev yaptım. 2005 yılında Bölge İdare Mahkemesi hakimliğinden emekli oldum. Bu süre içinde ülkemizin 17 ilinde görev yapmak kısmet oldu.
45 yıllık evliyim. İki çocuğum ve de iki torunum var. Çocuklarımdan biri öğretim üyesi diğeri ise özel sektörde üst düzey yöneticidir. Birçok dernek ve sendikada üyelik ve yöneticilik yaptım. Halen, Lider Adaylarını Destekleme Derneği kurucu üyesi ve ADD Şişli, İstanbul MOMDER, Karadeniz Dernekleri Birliği Üyesi ve Tokat Merkez İlçeleri, Sosyal Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Onursal Genel Başkanı’yım. (Fidan UĞUR-Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi