“Ailemden ve eğitimimden aldığım misyonla 18 yaşımda Cumhuriyet Halk Partisi üyesi oldum”


Akademik eğitimime devam ettiğini belirten Zeynep Keskingil, “Daha da önemlisi ailemden ve eğitimimden aldığım misyonla 18 yaşımda Bakırköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına üye oldum.” diyerek, üye olmakla kalmayıp gençlik kollarında, kadın kollarında ve2010 yılında da 8.olağan kongre sonrasında bilgi işlem proje ve iletişimden sorumlu Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı olarak ana kademede görev aldığını söyledi.

“Cumhuriyet Halk Partisinde Genç ve Kadın yok değil aslında” diyen Keskingil, yokmuş gibi görünmesinin sebebi her dönem aynı isimlerin mutemadiyen bir yerlere aday olmaları, küçük olsun bizim olsun zihniyetiyle ve kendi siyasi bekaları için gençlik ve kadın kollarını her dönem yeni katılımlara önem vermeyerek zayıflattıkları için. Kutuplaşmalar yaratarak iktidarlarını korudukları için gençlerin ve kadınların yok oldukları kanaati uyanıyor. Sayın Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu bu algıyı kırmak için kadın ve gençleri ön plana çıkarmıştır ve önseçimde gençlere ve bayanlara öncelik verilmesini istemiştir. Bende buna inanarak ve kendime güvenerek ön seçim için aday adayı oldum” diyerek konuşmasına devam etti.




“Zeynep Keskingil, neden aday olduğunu maddeler halinde sıraladı”

“Soruyorlar gençler ve kadınlar nerde? Eşit Eğitim hakkı için biz buradayız. Şaibesiz sınavlar için biz buradayız. Gençlerin geleceği için biz buradayız. Kadın hakları için biz buradayız. Vurguna, talana dur demek için buradayız. Mücedeleye devam etmek, proje üretmek için biz buradayız. Genç ve dinamik bir meclis için buradayız. Biz adaletsiz bu dünyayı bir kez de Türkiye’den sarsmak için yola çıktık. 29 Mart sonrasıda buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi için varız, iktidar için hazırız” dedi.
Gazetemize de açıklamalarda bulunan Zeynep Keskingil, önseçim kararının CHP’de neleri değiştireceği konusunda da açıklamalarda bulundu.



“CHP değişime ve gelişime açık”

“Atatürk zamanında yaptığı devrimlerle ülkenin önünü açtı” diyerek açıklamalar yapan Keskingil “Gelişim hızlı olabilecekken biz bu devrimleri sindiremedik. Hayatımıza geçiremedik. Bunun etkisiyle toplumda yozlaşma başladı, değerlerimizde kayıplar başladı. Bu dönemlerde umutsuzluğa kapılan CHP tabanı partiye küserek sandığa gitmedi. Bu da dengeleri değiştirdi. Ama artık CHP değişime ve gelişime açık. Ön seçim yeni yüzlerin önünü açtı. Daha önceki seçimde CHP’li olup sandıkta oy vermeyenler, CHP’deki değişimi görerek gidip oyunu kullanacak” dedi.

Kadının olduğu yerde hoşgörü ve disiplin gördüğünü belirten Keskingil, “Kadın üretmek için mücadele eder. İlk sıralarda kadın olmasını önemsiyorum. Konuşarak halledeceğimiz konularda ne yazık ki şiddete başvuruluyor. Bunu AKP daha çok yapıyor. Paket görüşmelerinde de tanık olduk. Bayan vekil sayısı çok olsaydı karşılıklı diyalog yöntemi kullanılabilirdi. Ayrıca partimizde cinsiyet kotası var. Bu bayan arkadaşlarımızı korumak adına oluşturulan bir kota. Diğer siyasi partilerle karşılaştırdığınızda gençlere ve kadınlara en çok değer veren parti CHP’dir” diyerek, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için yarış eden tüm aday adaylarına başarılar diledi.

Selvi Sarıtaç

 
Editör: Haber Merkezi