İYİ Parti Şişli İlçe Teşkilatı’nın ikinci olağan kongresi gerçekleşti. İYİ Parti İl Yöneticsi Burcak Deniz’in divan başkanlığı yaptığı kongrenin açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet ve Mali raporların okunup oylamaya sunulmasının ardından konuşmalara geçildi. İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal’ın tek aday olduğu kongre’de daha sonra seçime geçildi. Ünal, delegelerin neredeyse tamamından aldığı oylarla yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Kongreye İYİ Parti İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu, GİK Üyesi İlay Aksoy, İYİ Parti İstanbul İl yöneticileri, ilçe başkanları, STK temsilcileri, partililer ve delegeler katıldı. 

‘Partimizin katkılarıyla ülkemizde korku iklimi dağıldı’

İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; Türkiye'nin iyi ve cesur insanları İYİ Parti çatısı altında Sayın Meral Akşener liderliğinde bir araya geldi. Kimsenin ses çıkaramadığı bir ortamda türlü iftiralara maruz kalarak cesaretle yola çıktık. Parti olarak iki yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin kaderine etkiledik.. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya gibi pek çok büyükşehirin el değiştirmesi sağladık. Partimizin ve Genel Başkanımız Sayın  Meral Akşener’in öncülüğünde geliştirdiğimiz siyasetin katkılarıyla ülkemizde korku iklimi dağıldı. Şimdi yeni partiler kuruluyor, İYİ Parti’nin açtığı yoldan yürüyorlar’

‘İstanbul ve Şişli’de iktidarın belirleyenleri olduk’

İYİ Parti olarak hedeflerinin iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem olduğunu belirten Ünal, ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Türkiye nefes alamıyor. Başta meclis olmak üzere kurumlar işlevini yitirme tehlikesiyle karşı karşıya. İstanbul Türkiye nüfusunun beşte birinin yaşadığı devasa bir megakent. Şişli ise bu megakentin incisi, gözbebeği. Doğup büyüdüğüm, ekmek yediğim, her sokağını, mahallesini, en önemlisi insanlarını tanıdığım ilçem. Şişli iyi olacak şiarıyla yola çıktık iki yıl önce. Ev ev kapı kapı dolaştık, vatandaşlarımızla kucaklaştık. Onların her alanda sesi, nefesi olmaya çalıştık. Bize güvendiler, çok yeni bir parti olmamıza rağmen genel seçimde güçlü bir şekilde destek verdiler.

Art arda seçim süreçlerinden Şişli ilçe teşkilatı olarak yüzümüzün akıyla çıkmayı başardık. 31 Mart'taki duruşumuzla Şişli'de dengeleri değiştirdik. Sokakta, çarşıda, pazarda oluşturduğumuz etkiyle Şişli'de yerel iktidarı belirledik. Aynı dönemde bütün teşkilat mensuplarımız insanüstü bir gayretle büyükşehir belediyesi seçimleri için çalıştık. Millet İttifakı'nın adayı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun kazanması için geçemizi gündüzümüze kattık’ diye konuştu. 


‘Milliyetçi, demokrat ve kalkınmış bir Türkiye istiyoruz’

31 Mart’ta elde edilen başarıda her partilinin katkısı ve desteği olduğunu belirten Ünal, ‘Tekrarlanan seçimlerde de aynı azim ve çalışkanlıkla sahada olduk, İmamoğlu'nun açık farkla kazandığı zafere katkı yaptık. Bütün bunları İYİ Parti Şişli İlçe Teşkilatı olarak yaptık, hep birlikte başardık. Bütün bu süreçlerde katkı yapan eski yeni tüm teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle aynı davanın neferi olmaktan gurur duyuyorum. Her biriniz cesaretinizle, çalışkanlığınızla ve kararlı duruşunuzla geleceğin Türkiye'sine katkı yapıyorsunuz. Her biriniz vatandaşlarımızın geleceğe dair umutlanmasına vesile oluyor, kelimenin tam anlamıyla harikalar yaratıyorsunuz.

Bu vesileyle başta Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere, genel merkez yöneticilerimize, il başkanımız Sayın Buğra Kavuncu nezdinde İstanbul İl Teşkilatımıza da daima Şişli teşkilatının arkasında durdukları için teşekkürlerimi sunuyorum. Hedeflerimiz büyük.. Milliyetçi, demokrat ve kalkınmış bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Çocuklarımızın güvenle yaşadığı, refahı tabana yaymış, üreten ve hakça bölüşen bir Türkiye istiyoruz. İnanın başaracağız, başaracağız, başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle ikinci olağan kongremizin partimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Türkiye İYİ olacak, İstanbul İYİ olacak, Şişli İYİ olacak’ dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi