İstanbul’un tek kadın belediye başkanı olan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan toprak Benli, ‘Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’ düzenliyor. Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden kadın belediye başkanlarının katılacağı zirve, 28 Mart’ta İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Zirveye Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir başta olmak üzere, Avrupa Komisyonu Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongre Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Pedosa Belediye Başkanı Barbara Toce ile Kosova, Hindistan, Yunanistan, Fransa, Rusya, Bulgaristan, Makedonya, Filistin ve Polonya’dan kadın belediye başkanları katılacak.

ŞEHİRDE KADIN VAR
Zirve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin açılış konuşması ile başlayacak. Dört oturumdan oluşacak zirvenin Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir’in başkanlığında yapılacak birinci oturumu "Şehirde kadın var" başlığını taşıyor. "Şehirleri yeniden şekillendirmek-kadın eli" başlıklı ikinci oturuma Avrupa Sosyalist Parti Kadın Başkanı Zita Gurmai başkanlık edecek. “Kadınlar Aracılığıyla Toplumu Yediden Şekillendirmek” konulu üçüncü oturum ile “Barış ve Kadın” konulu dördüncü ve son oturumu ise diğer siyasi partilerden belediye başkanı olan kadın başkanlar yönetecekler.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “Kadınların toplumdaki varlığının şehir yaşamı ve yönetimi üzerindeki etkileri yanında kadın belediye başkanlarının dünya ve barış konusundaki projelerini ele alacağımız ‘Kadın Belediye Başkanları Zirvesi’nde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kadın belediye başkanlarımızla hizmet, deneyim ve bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.

BİNBİR ÇİÇEK KONSER VERECEK
Dünyanın birçok farklı ülkesinden kadın sanatçıların 15 farklı dilde kendi türkü ve şarkılarını seslendireceği etkinlikte Avcılar Belediyesi Binbir Çiçek Kadın Korosu da sahne alacak. Senay BADUR-Kent YŞAM
 

Editör: Haber Merkezi