Dürüst ve ilkeli bir siyaset, sloganlarda değil, hep birlikte sevgiyle ve kardeşçe yol almak için milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Kasım İvgen, tarafsızlık, açıklık, liderlik ve güvenilirlik ilkeleriyle yola çıktığını söyledi.

“Bugün geldiğimiz noktada, çıkarlarını gözetmeme, sorumluluk duyma ve görevde bütünlük sağlanmazsa karanlık bir gelecek bizleri bekliyor. Dünü iyi hatırlamak için, bugünden itibaren, yarınımıza sahip çıkmalıyız” dedi.



Neden Milletvekili adayı olduğunu maddeler halinde sıralayan 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Kasım İvgen, “Dürüst ve ilkeli bir siyaset için, hep birlikte sevgiyle yol almak için, gençlerimizin geleceğe umutla bakması için, Türk kadınının hak ettiği değeri görmesi için, seçimden seçime değil, her daim yanınızda olabilmek için, milletin kaynaklarının millete harcanması için, sadece milletin önünde eğilecek bir milletvekilliği için adayım. Ötekimiz yok bizim. Eğitimim ve yaşama dair tecrübelerimle buna hazırım” diyerek düşüncelerini anlattı.



KASIM İVGEN KİMDİR ?

10 Aralık 1964’te Tokat’ın Zile ilçesinin Ali Hoca Köyü’nde doğdu. İlk ve ortaokulu memleketinde, lise eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Uluslararası Dış Ticaret okuyarak yükseköğrenimini tamamlayan İvgen, 1985 yılında askerliğini bitirdikten sonra 1988-2000 yılları arasında yaşamını İsviçre’de sürdürmüştür. Bu zaman diliminde hayata yönelik önemli kazanımlar edinen Kasım İvgen, İsviçre’de kaldığı süreçte dil eğitimi almanın yanı sıra aktif siyaset hayatının ilk adımını atmış ve İsviçre Sosyal Demokrat Partisi’nde görev almıştır.

İsviçre’de edindiği deneyimleri 2000 yılında döndüğü Türkiye’de iş hayatına da yansıtarak tekstil sektöründe önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Aynı yıl içerisinde yüzden fazla kardeşim diyerek adlandırdığı emekçiye istihdam sağlama imkânı bulduğu tekstil fabrikasını kurdu. İş hayatındaki bu başarısını tekstil boya pazarlama bayiliği kurarak devam ettirmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan Kasım İvgen İngilizce ve Almanca biliyor.

Kasım İvgen’in yaşamındaki önemli adımlardan bazıları;
Ali Hoca Köyü Derneği Kuruculuğu
İkitelli Platformu Kurucu Başkanlığı
İkitelli Cemevi Derneği Kurucu Başkanlığı
Silivri’yi Güzelleştirme Derneği Kurucu Başkanlığı
Eğitim-Kültür ve Kadını Güçlendirme Derneği
Cumhuriyet Halk Partisi İl Disiplin Kurulu Üyeliği

(Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi