CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanı Murat Karayalçın, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Seçim çalışmaları hakkında bilgi alan CHP lideri, toplantı sonrasında basın açıklaması yaptı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: Türkiye birinci sınıf demokrasi istiyor. Hukuksuzluk yolsuzluk hırsızlık bunların tamamını çöpe atmak istiyoruz. Temiz, ahlaklı halkına hesap veren mal varlığını açıklamaktan korkmayan siyaset yoksulluğu bitiren bir siyaset istediğimiz budur.
‘SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ’
27 bin 500 seçim sandığımız var, 'Neden sahip çıkmıyorsunuz?' eleştirisi geliyor. Madem İstanbul'da, en büyük kentimizdeyiz. Sandıklara sahip çıkacağız. Artık oturup düşünme ve eylem zamanıdır. Demokrasi gidiyor, ahlaksızlık diz boyu. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılıyor. Buna 'Dur' demek lazım. Buna diyecek tek organ da CHP'dir.
‘DİRENME EVRENSEL HAKTIR’
Birinci sınıf demokrasiyi savunuyoruz. Uygar ülkelerde siyasi ahlak ne kadar önemliyse bizde de önemli. Siyasetçi hesap vermekten korkmamalı. Bunu istiyoruz. Toplantı yürüyüşü elimizden alınmak istiyor. Hukuku askıya alınan yasaması yürütme organının arka bahçesi haline dönüşen bir sistem doğru bir sistem değildir. Buna direnme evrensel bir haktır.
‘40 BİN KADINLA 4 MİLYON EVE GİRECEĞİZ’
İstanbul'da yaşayıp denizi görmeyen çocuklarımız, kadınlarımız var. İstanbul'u uygar bir dünya kenti haline getirmek boynumuzun borcu. İstanbul'da 4 milyon hane var, 40 bin kadınla hepsine gireceğiz. Her evde yaşanan sorunun hem tanığı hem çözümü olacağız. Her yoksul kesinlikle sosyal devletin korumasında olacak. Kimse birilerine el avuç almayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun güvencesini veriyoruz. Kendilerine kaçak saray yapıyorlar ama bu ülkeye hastane yaptırmıyorlar. Bu iktidara 12 yıl süre verdiler biz 12 yıl istemiyoruz Türkiye'nin sorunlarını çözmek için 4 yıl istiyoruz.
‘BEŞ KURUŞ ÖDEMEDEN AİLE SİGORTASI’
Emekliler her Ramazan'da her Kurban'da artı ikramiye alacak. 2 milyon taşeron işçi var, taşeron işçiliği tarihe gömeceğiz. Herkesin kadrosu ve toplu sözleşme hakkı olacak. Aile sigortası gelecek, beş kuruş ödemeden her evin sigortası olacak. Çok güzel projelerimiz var. Türkiye'yi kutuplaştırmayacağız, rahatlatacağız. Süriye'de Irak'ta sorunları çözeceğiz. Ortadoğu'ya barışı CHP getirecek.
‘MİT'TE SİYASALLAŞMA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI’
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifası ve AKP'den milletvekili olma arzusu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) siyasallaştığını gösteriyor. Zaten biz bunu daha önce ifade ediyorduk ama onlar inkar ediyorlardı. Böylece gerçekler de gün yüzüne çıkmış oluyor. (FİDAN UĞUR- KENT YAŞAM)

-
 

Editör: Haber Merkezi