Küçükçekmece Nikah Sarayında düzenlenen açılışa, AK Parti Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, KSİAD Başkanı Ekrem Özen, sanayiciler ve iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.



“SANAYİCİLERLE HALKI BULUŞTURMA PROJESİ”

Bu festivalin sanayicilerle halkı buluşturma projesi olduğunu dile getiren Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya; ‘’Sanayicilerin özellikle üretim kısmında dikkat ettiği konu ne kadar çok üretmekten ziyade, ne kadar çok satabilecekleridir. Sanayicilerin en az maliyetle en çok faydayı elde edebilecekleri bir mücadelenin içinde olmaları gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bizim amacımız Küçükçekmece’deki sanayicileri ve iş adamlarını halk ile buluşturmaktır. Üretmeden ve eğitmeden kalkınma olmaz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’dedi.



“ÜRETİM İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK ŞART”


Türkiye’nin sanayi ve üretim anlamında her geçen gün daha büyük işler başardığını dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de ’’Yapmış olduğumuz bu çalışmayla Küçükçekmece’deki üreticilerimizi bir araya getirdik. Üreticilerimizin birbirini tanımasına vesile olduk. Yarınlarda daha güzel şeyler üretebilmemiz için önce birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini vurguluyoruz. Sanayicilerimiz, özellikle iş adamlarımız Türkiye’nin nasıl gelişeceğini çok iyi biliyor. Üretmeden bu iş olmaz. Bu noktada her anlamda dünden daha iyi olduğumuzu biliyoruz’’ dedi.



 “SANAYİ ÜRÜNLERİNİ İHRAÇ EDEN BİR ÜLKE OLDUK”


KSİAD Başkanı Ekrem Özen ise “Tarihi ve doğal güzellikleri bakımından da son derece şanslı bir ilçe olan Küçükçekmece’de sanayi ve kent birbiriyle uyumlu bir biçimde birbirini besleyerek varlıklarını sürdüreceklerdir. Sanayi, ülkemizin gelişimi ve önümüze koyduğumuz hedeflere ulaşabilmemiz adına belki en önemli unsurlardan bir tanesidir. Son yıllarda sanayi alanında dışa bağımlılığımızın oldukça azalması sanayi ürünleri ithal eden bir ülke olmaktan çıkarak sanayi ürünleri ihraç eden bir ülke haline gelmemiz son derce sevindirici ve umut vericidir.’’ diyerek başkan Karadeniz’e teşekkür etti.



Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kurdele kesimiyle, EXPO 2015 Sanayi Etkinliği ve Alışveriş Festivali’nin açılışı yapıldı. KSİAD Başkanı Ekrem Özen ise Başkan Temel Karadeniz ve Harun Kaya’ya plaket takdim etti. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi.
Program sonunda ise, Ekrem Özen moderatörlüğünde, ‘’Sanayi ve Kent İlişkisi’’ semineri düzenlendi. Seminerde, KİSİAD Federasyon Başkanı Mehmet Sandal, Başkan Temel Karadeniz ve Harun Kaya birer konuşma yaptı.



Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi