Küçükçekmece Kervan Restaurant’ta düzenlediği kahvaltılı toplantıyla aday adaylığını açıklayan Mehmet Ali Akalın, “Kadın mücadelesinin yanında olduğumun anlaşılması için bugünü kendime belirledim. Öncelikle ülke mücadelesinde her zaman bizimle omuz omuza olan kadınlarımızı saygıyla anıyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Bini aşan sayıda katılımcının olduğu kahvaltılı toplantı, Av. Seher Okşar’ın, “Aydınlanma mücadelesinin isimsiz kahramanları” olarak isimlendirdiği kadınları konu alan kısa bir sunumuyla başladı. Profesyonel Koç ve Eğitimci Neslihan Erdoğdu da yaptığı konuşmada, “Neden şikayet ve muhalefet ediyoruz, beğenmiyorsak değiştirmek için ne yapmalıyız” konusunu ele alan bir sunum gerçekleşirdi.

“Ülkemizi çepeçevre sarmalayan hukuksuzluk zincirini kırmak, demokratik ve laik ilkelerimizi ayakta tutabilmek için, elimizdeki son fırsat diyebileceğimiz bir seçim arefesindeyiz” diyen Mehmet Ali Akalın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü olması nedeniyle de bugünün kendisi için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Akalın “Gezi direnişinde mücadele ederken öldürülen çocuklarımızı, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Yaşar Kemal’i rahmetle anıyorum” dedi.

“1950’den sonra bu ülkede sosyal demokrat bir parti iktidar olmadı” diyerek konuşmasını sürdüren Akalın, “Bize düşen en büyük görev, ülkemizin üzerine faşist bir karabasan gibi çöken AKP iktidarına karşılık, sosyal demokrat bir iktidarı yani CHP’nin iktidara gelmesine çalışmaktır” dedi.

Yaşamı boyunca sıra dışı olmaya gayret ettiğini, koltukta oturmak gibi bir derdi olmadığını ifade eden Mehmet Ali Akalın, çağdaş ve laik bir eğitimin yaşama geçirilmesi gerektiğini, 20-30 yıl sonra ülkeyi yönetecek olan kuşakların, çağdaş, laik, sorgulayan, dünyayı değiştirmek için yola çıkan bir nesil yetiştirmesini arzu ettiğini ve bunun mücadelesini veren bir düşünceyle yola çıktığını belirtti.

Gezi direnişi ile başlayan hareketin kahramanı gençlerin, geleceğine giden yoldaki taşları kaldırmayı arzu ettiği için milletvekilliğine aday olmak istediğini belirterek “Devleti soyanların, hırsızların, devlet malını talan edenlerin yasa önünde hesabının sorulmasını, bedelinin ödetilmesini, cezasının çekilmesini isteyip, takibini yapmak için aday adaylığımı koyuyorum” diyerek açıklamalarına devam etti.



"İkinci sınıf görülen, horlanan ve ezilen kadınların sesi olmak, onların çağdaş ve demokratik bir ülkede erkek egemen bir toplumun hakim olamayacağı bir ülkenin içerisinde olmalarını arzu ettiğim için aday adayı oldum" 




"Çağdaş, üretken, ürettiğini hakça ve insanca bölüşen bir ekonominin içinde yol almak için adaylığımı ortaya koydum" 



"Eğitim sisteminin içerisinde, düşünen, sorgulayan, dünyayı değiştiren bir gençliğin yetişmesini, çağdaş ülkeler arasında hak ettiği yeri alan, demokrasi sınırları alabildiğince geniş bir ülkede yaşamanın onurunu sizlere sağlayabilmek için aday adaylığımı ortaya koydum"

“Milletvekilliğini mertebe olarak görmüyorum” diyen CHP 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Ali Akalın, “Vekillik ruhsatını sizlerden almayı hedeflediğim için, omuzlarında çok ciddi bir yükün olacağını ve bu yükün çok kolay olmadığının bilinciyle hareket ediyorum. Ruhsatı kimden alırsanız, borcunuz ona olur. Bu ruhsatı sizlerden alırsam ben bu yükü çekmeye, bu bedeli ödemeye hazırım” dedi.

“Bana verilecek görev milletvekilliği olmazsa, bugüne kadar CHP’nin sade bir üyesi olarak hangi onuru yaşıyorsam, gene aynı onuru yaşayacağım” diyen Akalın, aynı duygularla Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasi mücadelesine devam edeceğini sözlerine ekledi. Akalın, “Örgüt emekçileri olarak, toplumun kaygılarını, kendi kaygılarımız olarak kabullenip, bizi açmaza sürüklemeye çalışan, mevcut gerici zihniyete karşı dur demek her birimizin asli görevidir” dedi.



Mehmet Ali Akalın Kimdir?

1952 Malatya Arapgil doğumlu. İlk ve ortaokul eğitimini Arapgir’de tamamladı. Muş Alpaslan Tarım Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi İşletme Yönetimi okudu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatlarında 10 yıl ziraat teknisyeni olarak çalıştıktan sonra 1982 yılında memurluktan istifa ederek İstanbul’a gelen Akalın halen ticaretle uğraşmakta.

Türkiye Ziraatçılar Derneği üyeliği yapan Akalın, 1978-1980 yılları arasında genel başkan olarak devam etti. Kurucusu olduğu Türkiye Tarımcılar Vakfı’nın 1 yıl genel başkanlığını yaptı. Halen birçok dernek ve vakfın onur ve denetleme kurullarında görevli.

Kuruluşunda kısa bir süre sonra SODEP’e üye olan Mehmet Ali Akalın, 1989 yılından beri CHP Bakırköy ilçe üyesi. Çeşitli zamanlarda yaptığı il ve ilçe delegeliklerinden sonra 2004-2009 yılları arasında Bakırköy Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Halen Bakırköy ilçe üyesi.

(Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam)

 

Editör: Haber Merkezi