Üç dönem İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, bir dönem il sekreterliği, dört dönem kurultay delegeliği yapan, geçtiğimiz yerel seçimlerde Adalar ilçesinden belediye başkan aday adayı olan Metin Kaya, ön seçim olursa partisinden milletvekili aday adayı olacağını söyledi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu'nu ziyaret eden Kaya, meclis üyelerine yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi; Yıllardır birlikte omuz omuza çalıştığımız değerli meclis üyesi arkadaşlarım. İstanbul Sevdamız diyip gökyüzüne dahi tecavüz edenlerin karşısında , Ak olup kendisi kapkara olan bir ceberrut yapının karşısında dimdik ayakta duran partimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri hepinize yeni dönemde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum. Dün olduğu gibi bundan sonra sizinle beraber her türlü mücadeleyi omuz omuza sürdüreceğimi bilmenizi isterim.
Sosyal demokrasinin bir neferi olduğunu belirten CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Metin Kaya, "Ülkemizde hukukun, demokrasinin ayaklar altına alındığı şu günlerde her türlü demokratik mücadelemizi sürdürdük. Ancak bugün üzerimize düşen daha büyük görevler olduğunu düşündüğümden partimden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Ülkemizin her yerinde yaşayan insanımızın hakkını aramak için, işçinini hakkını aramak için, köylünün hakkını aramak için, Konya'da Kur'an Kursu'nda hayatını kaybeden 7 kız evladımız için, Rojin için, Uğur Kaymaz için, Hrant için kısacası tüm insanlarımız için, Roboski için, Soma'da hayatını kaybeden işçilerimiz için adayım" dedi.
Ön seçim olmazsa olmazımız diyen Kaya, “Ön seçim demek örgüt demektir, emek demektir, temsiliyet demektir. Partimizi iktidara götürecek yöntemlerden biri de ön seçimdir. Partimize dinamizm, inanç, heyecan getireceğine inandığım için ön seçimle aday olmak isterim” diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi