Gazetemizin 9 Mart 2015 tarihli 871. sayısında gündeme getirdiğimiz “Otogar’da suç işleniyor” başlıklı haberimiz ses getirdi. Aracıyla yolcusunu almaya gelen vatandaşlar, biletini göstermek şartıyla, Esenler Otogarı’ndan 25 dakika ücretsiz faydalanabilecek.

Geçtiğimiz yıl Bayrampaşa'da bulunan Büyük İstanbul Otogarı'nda 25 dakikalık giriş-çıkışlar ücretli hale getirilerek vatandaşlardan 8 lira tahsil edilmeye başlanmıştı. Avrasya Terminal İşletmeleri ile İBB arasında 25 dakikalık ücretsiz giriş-çıkışlar konusunda, İBB yönetimi ile sorun yaşanmıştı.

OTOBÜS BİLETİNİZİ ONAYLATMANIZ GEREKİYOR

11 Haziran Perşembe günü faaliyete geçen yeni 25 dakikalık ücretsiz park alanının işleyişine göre, araç kullanıcısı, terminale ilk girişte alınan otopark giriş kartını terminalin içinde bulunan “Otopark Alanı”nın giriş makinesine okutarak kartı geri alacak ve aracını park edecek.

Aracını park eden vatandaşlar, kendisinin, yanındaki yolcusunun ya da gelecek yolcusunun otobüs biletini, giriş kartıyla beraber otopark alanı çıkış bölgesindeki “Bilet Okutma Mobosu”na onaylatacak.

Bu onayla beraber son çıkışa giriş kartıyla beraber giden vatandaş, ilk çıkıştan itibaren toplam süre olarak 25 dakika ve altında terminali kullanmışsa kullanıcıdan ücret alınmayacak.

Otobüs biletinin onaylanmaması veya toplam sürenin 25 dakikanın üzerine çıkması durumunda kullanıcı tarifeye göre ücret ödeyecek.

Ücretsiz park alanını kullanacakların otobüs biletlerinin geçerli olabilmesi için, “yolcusunu getiren” için o günün tarihi, “yolcusunu almaya gelenler” için ise en fazla bir gün öncesinin tarihini taşıması gerekiyor.

KALYONCU: DOĞRU UYGULANMALI

Kararı gazetemize değerlendiren Tüketiciler Birliği Başkanı Hatice Saadet Kalyoncu, “Bir yanlıştan dönülmüştür. Olması gereken yapılmıştır. Burada vatandaşların doğru yönlendirilmeleri çok önemli. Onaylama işlemi yapacak kişilerin 7/24 görev yapması gerekiyor. Doğru uygulandığı takdirde çok başarılı ve yeterli bir çalışma. Tüketici derneklerine ve medyaya yaptığı çalışmalar için teşekkürler. Hayırlı olsun” dedi.

Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi