CHP İstanbul 3. bölge milletvekili ön seçim adayı Oruç Oymak, Küçükçekmece Akdeniz Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıyla, aday adaylığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP'nin halkın umudu haline geldiğini ve iktidar olacağını belirten Oymak, "Bir daha Allah bize muhalefeti nasip etmesin" diye konuştu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı Oruç Oymak, Küçükçekmece Akdeniz Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıyla partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelme fırsatı buldu. Yoğun bir katılıma sahne olan toplantıda, milletvekili aday adaylığı yarışında Oymak'a rakip olacak isimlerde yer alırken, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve hemşeri derneklerinin üyeleri de hazır bulundu. Çıktığı yolda partisine ve ülkesine hizmet şiarıyla yola çıktığını belirten Oymak, “CHP olarak halka umut olacağız ve iktidar olacağız” diye konuştu.

MUHALEFET DEĞİL İKTİDAR İÇİN YOLA ÇIKTIK
Milletvekili aday adayı olurken büyük bir özgüven ve cesaretle harekete geçtiğini belirten Oymak, sık sık halktan yana olacaklarına vurgu yaptı. “Halkla yar olacağız, halkla beraber yürüyeceğiz” diyen Oymak, CHP'yi iktidara taşıyacak olan en önemli hareketin, halkla beraber yürümek olduğuna dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yer alan milletvekili sayısına atıfta bulunarak konuşan Oymak, “Türkiye'yi yöneten 550 kişiden birisi olmak istiyorum. Burada yer alan diğer milletvekili aday adayı arkadaşlarımın da isteği budur. Hepimiz ülkemize ve partimize olumlu anlamda hizmet etmek derdindeyiz” dedi. CHP'nin sahip olduğu devrimci ve solcu geleneği dile getiren Oymak, “Devrimci ve solcu geleneğin temelinde paylaşımcılık vardır. Paylaşarak, ekmeğimizi bölüşerek, el ele, hep beraber, omuz omuza bu mücadelenin içerisinde bulunuyoruz. O yüzden bugün bu toplantıya gelen diğer milletvekili aday adayı arkadaşlarıma da teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Halkın dili olacağım Milletvekili aday adaylığına ilişkin önemli açıklamalar yapan Oruç Oymak, kendisinin halkın içinden geldiğini belirterek, “Ben halkın yüreğinden geliyorum. Halkın dilinden geliyorum. Mecliste de halkın dili olacağım, halkın yüreği olacağım, halkın sesi olacağım” dedi. Türkiye Cumhuriyeti'ni ileriye taşımak ve daha güçlü bir hale getirmek için CHP ile beraber yürüdüğüne dikkat çeken Oymak, “Üzerimize düşen görevleri yerine getirebilmek için elimizi her zaman taşın altına sokmaya, ülkemiz için büyük bir mücadele göstermeye hazır bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasıyla salondan sık sık alkış alan Oymak, CHP'nin bu alkışların, bu desteklerin karşılığını 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerde vereceğinin altını çizdi.

SORUNLARI ÇÖZMEK SORUNLARI YARATAN PARTİNİN İŞİ DEĞİL CHP'NİNDİR
Aday adaylığına ilişkin açıklamaların yanı sıra AK Parti iktidarına yönelik de önemli ve sert eleştirilerde bulunmaktan kaçınmayan CHP'li Oymak, “AKP, halkı satın almaya, korkuyla sindirmeye ve her zaman baskı altında tutmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. AKP'nin baskı ve sindirmelerine karşılık harekete geçeceklerini vurgulayan Oymak, “AKP toplumu kendi çıkarları için yönlendirmek ve kullanmak derdinde hareket etmektedir” iddiasında bulundu. AK Parti iktidarına CHP'nin son vereceğini vurgulayan Oymak, Türkiye'de yer alan mevcut sorunların sosyal demokrasiyle çözülebileceğini belirtti. “Hiçbir zaman sorunları, sorun yaratan bir zihniyeti kullanarak çözemeyiz. O yüzden mevcut sorunlarının çözümü için en doğru adres CHP olacaktır” diyen Oymak, “Türkiye'de demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

ÇAKMA SİYASET İLE ÇAKMA BİR MİLLET OLUŞTURUYORLAR!
Gençlere de seslenmeyi ihmal etmeyen Oymak, “Genç arkadaşlarımız çağa ayak uydurmalı. Halkın beklentilerine cevap verecek noktaya gelmeli. Türk gençlerine yakışır şekilde sorumluluk alarak, CHP'yi iktidara taşımalıdır” diye konuştu. Türkiye'nin son zamanlarda içinden geçtiği gündemin kendisini bir hayli üzdüğünü belirten Oruç Oymak, milli hassasiyetlerinde AK Parti iktidarı tarafından gözardı edilir hale geldiğinden yakındı. Oymak, “Bugün maalesef baktığım zaman görüyorum ki çakma bir millet oluşturmanın derdindeler. Adeta çakma bir Türk milleti oluşturuyorlar. Milleti her fırsatta ayrıştırmaya; Ermeni, Kürt ve Türk kavgası yaratmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. Türkiye'de yaşayan herkesin kendi örf, adet ve geleneklerini esas alarak yaşaması gerektiğini, ayrışmaması gerektiğini vurgulayan Oymak, “Bu ülkede Kürtler Kürt gibi, Aleviler Alevi gibi, Sünniler Sünni gibi, Ermeniler Ermeni gibi yaşayabilmelidir. Buna kimse müdahale etmemelidir” dedi. Farklı etnik unsurların ya da mezheplerin ayırt etmeksizin gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Oymak, “Bu ülkede yaşayan herkes bu ülkeye vergi veriyorsa, o insanların yaşam hakkı, özgürlüğü gözetilmeli ve eşit bir muameleye gidilmelidir” şeklinde konuştu. Oymak, tüm farklı unsurların Türkiye'nin rengi olduğunu belirtti. Biz çözümün parçası olacağız Kendisi de dahil olmak üzere CHP'den milletvekili aday adayı olan herkesin çözümün bir parçası olduğunu ve çözüm üretmek adına var olduğunu vurgulayan Oymak, “Bizler Türkiye'de sorunların bir parçası haline gelmeyeceğiz. Aksine çözümlerin bir parçası olarak, çözümler üretmek için yaşayacağız” dedi. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Gezi Eylemleri'ni de anımsatan Oymak, “Gezi'de gördük ki halka sormadan, halkın isteklerini kaile almadan hareket edemezsiniz. Halkın çözüm önerilerini dinlemeli, dikkate almalı ve ona göre hareket etmelisiniz. Bu noktada TBMM'yi halkın sorunlarını büyüten bir yer değil tam tersi halkın sorunlarını çözen bir aşamaya getirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İŞSİZLİĞE ÇARE BULACAĞIZ
Oruç Oymak, kendisinin geliştirdiği ve üzerinde çalıştığı projelerde önceliğin toplumun önemli bir parçasını oluşturan ve toplumda neredeyse temel taşı görevi gören kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, “Öncelikle onların sorunlarına çözümler üreteceğim” diye konuştu. Türkiye'deki ekonomik düzene ilişkinde yorumlarda bulunan Oymak, “Hepsinden de önce işsizliğe çare bulacağız. İşsizliği sonlandırmak ve herkesin evine ekmek götürebilmesini sağlamak için, projeler ve çalışmalar üretiyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye'nin her geçen gün büyük bir tüketim ülkesine dönüştüğünü belirten Oymak, “Bu noktada durumun vahametini görüyoruz. O yüzden Türkiye'yi sürekli tüketen bir ülke halinden kurtarıp, üreten, üretime katkı yapan bir ülke haline dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi. Emeklilerin sorunlarından da bahseden Oymak, emeklilere insanca bir maaş verilmediğini belirterek, mevcut emekli maaşlarıyla insanların ev geçindirmesinin çok zor olduğunu belirtti. CHP iktidarında işsizler gibi emekliler içinde derman olacaklarını iddia eden Oymak, “Emeklilerin adresi CHP haline gelecek. Onların dertlerine derman olacağız” ifadesini kullandı.

İNSAN HAYALİ KADAR ENGİNDİR
Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerin ardından, CHP'nin iktidar olacağını sık sık vurgulayan Oymak, “O seçimlerden sonra Ankara'dan İstanbul'a dönerken karşınıza milletvekili Oruç Oymak ve bakan Oruç Oymak olarak çıkmak isterim. Benim temel hedefim budur. Bir insan hayalleri kadar engindir. Bunu unutmadan hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu. Oymak ayrıca aday adaylığı için yola çıkarken annesinin, babasının elini öperek rızalık aldığını söylerken, “CHP'liler bana inansın. Halk bana inansın. Başaracağıma hepiniz huzurunda söz veriyorum. Allah bir daha CHP'ye muhalefeti nasip etmesin. Her daim iktidarı nasip etsin” temennilerinde bulundu.

ÖN SEÇİMLE BİRLİKTE ÖRGÜTÜMÜZ SÖZ SAHİBİ OLMUŞTUR!
Türkiye'nin gündemine ilişkin değerlendirmelerin ardından 29 Mart Pazar günü CHP'nin milletvekili aday adaylarının kaderini tayin edecek ön seçimlere dair de konuşan Oymak, ön seçimleri yıllar sonra CHP için mümkün kılan ismin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek, kendisine teşekkürlerini iletti. Oymak, ön seçimle birlikte örgütün söz sahibi olacağını, partililerin söz sahibi olacağını belirterek, “Büyük bir ahenk ve coşku eşliğinde ön seçimi gerçekleştireceğiz” dedi. 3'ünü bölgeden 15 tane milletvekili çıkarmalarını kendisine hedef olarak koyduğunu da söyleyen Oymak, “Hedefi olmayan insanların takip edecekleri bir rotaları olmaz. O yüzden hedefleri önemsemek gerekiyor. CHP'yi İstanbul'da birinci parti, Türkiye'de ise iktidar partisi yapacağız. Kılıçdaroğlu'nu da başbakan yapacağız” iddiasında bulundu. (Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi