Bakırköylülerden Baruthane’ye beton dökülmesine sert tepki:

‘Parsel Parsel Sattınız, Parsel Parsel Direneceğiz’

Bakırköylüler, Baruthane olarak adlandırılan bölgede mahkeme kararına rağmen beton dökme çalışmalarının başlamasına “Parsel Parsel Direneceğiz” diyerek karşı çıktı.

2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bulunan ve Baruthane olarak anılan Ataköy Sahili 160 parselde 13 Nisan Çarşamba günü gece saatlerinde başlayan inşaat faaliyetleri Bakırköy Kent Savunması’nı harekete geçirdi.

Hukuksuz şekilde başlayan beton dökme çalışmalarını teşhir etmek amacıyla “Sahilini seven defansa gelsin” diyerek sosyal medya üzerinden İstanbulluları basın açıklamasına davet eden Bakırköy Kent Savunması, “Parsel Parsel Sattınız, Parsel Parsel Direneceğiz” dedi.

‘BAKIRKÖY BELEDİYESİ SORUMSUZ DAVRANMIŞTIR’

Bakırköy Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi’ni rant odaklı olduğunu söyleyen Bakırköy Kent Savunması açıklamasında “Bakırköy Belediyesi, Bakırköy’e ve kent halkına karşı bir kez daha sorumsuzca davranmıştır. Ataköy Sahili’nde ‘korunması gerekli kültür varlığı’ olarak tescillenen Baruthane yapılarının bulunduğu 160 numaralı parselde 13 Nisan Çarşamba gece saatlerinde başlayan inşaat faaliyetleri için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin almadığı ortaya çıkmıştır. 2863 sayılı yasayı alenen çiğneyen inşaat çalışmalarını Bakırköy Belediyesi tarafından derhal durdurulması gerekmektedir” denildi.

‘SAHİLLERİMİZDEN ELİNİZİ ÇEKİN’

Bakırköy sakinleri, Bakırköy Belediyesi’ni yeni hukuksuzluklara başvurmaması konusunda uyardı. Sahillere yönelik bütün rant ve yağma planlarına son verilmesini isteyen vatandaşlar, “Tarihi Baruthane yapılarının bulunduğu tescilli alanda yapılan inşaat durdurulmalı, iş makineleri alandan çıkarılmalıdır. Sahillerimizden, yaşam alanlarımızdan elinizi çekin. Betona inat, yaşasın hayat” sloganları atarak, inşaatın yapıldığı kapıya pankart astılar. 

Selvi SARITAÇ-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi