36 ülkeden 1567 sporcunun katıldığı şampiyonada sergilediği üstün performansla 3 madalya alarak Türk Bayrağını 3 kez göndere çektiren Kamil Üci, yurda döner dönmez ayağının tozuyla kendisinin Gürcistan'a gitmesine sponsor olan iş adamı Özdemir Polat'ı ziyaret etmek oldu.

"BİR MADALYA SÖZÜ VERMİŞTİM, ÜÇ ALDIM"

Aldığı madalyaları ve başarı plaketini sponsoru iş adamı Özdemir Polat'a hediye eden Üci, gelişmeleri şöyle özetledi:

“Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de düzenlenen WSF Wort SOHOTOKAN Federesyonu’nun düzenlediği 6. Dünya Karate Şampiyonası’na bireysel olarak davet edildim. Ancak bu davet bireysel olduğu için bana bir sponsor gerekiyordu. Bu anlamda sponsor ararken bir vesileyle hayırseverliğiyle bilinen değerli işadamımız Özdemir Polat'a durumumu anlattım. Ve kendisi de Türkiye adına uluslararası arenada yarışacak olmamdan dolayı mutlu olacağını ve Türk Bayrağı’nın böylesi bir arenada dalgalandıracağımdan dolayı mutlu olacağını söyledi. Ben de kendisine dünya şampiyonluğu sözü vermiştim. Ve sözümde durdum, 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere 3 madalya alarak al bayrağımızı 3 kez göndere çektirdim. Spora ve sporcuya, dolayısıyla ay yıldızlı bayrağın dalgalanmasına verdiği önemden dolayı sayın Polat'a teşekkür etmek ve aldığım madalyaları bir kez de kendisinin elinden almaya, teşekkür belgesini vermeye geldim.”

SPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET DEĞİL



Milli Karateci Kamil Üci'nin Gürcistan'da Türkiye adına yarışacak olmasının önemini bildiğini söyleyerek sözlerine başlayan iş adamı ve siyasetçi Özdemir Polat, “Benim yaptığımdan çok bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıran Kamil kardeşimizin yaptığı önemlidir. Öte yandan yanlış bir anlayış var: Spor denince akla nedense hep futbol gelmekte. Oysa bireysel sporlar da çok önemli ve desteklenmeli. İşte Kamil Uci, 30 yılı aşkın bir süredir karate sporuyla iç içe” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Kamil Üci, Türkiye Şampiyonluklarının dışında uluslararası arenada da defalarca Avrupa- Asya ve Dünya şampiyonlukları çıkarmış bir kardeşimiz. Son dünya şampiyonu olduğundaki gibi uluslararası arenada defalarca ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasını sağlamış. Ben sadece kardeşimizin bu mutluluğu yaşaması ve yaşatması için yardımcı oldum. Öte yandan hem benim firmamın bulunduğu ilçe Esenyurt'tan böylesi bir başarının çıkması hem de memleketlim olması nedeniyle de ayrıca şampiyonumuzdan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum" dedi. Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi