22 Romen Derneği’nin bir araya gelerek oluşturduğu Marmara Bölgesi Dernekler Federasyonu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Botanik Park’ta düzenlediği akşam yemeğinde biraraya geldi.

Ramazan ayında Romen Derneklerine yaptığı yardımlardan dolayı, federasyon adına teşekkürlerini ileten Marmara Bölgesi Dernekler Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk ile birlikte, İlçe Dernek Başkan ve yöneticilerini, Botanik Park’ta düzenlediği akşam yemeğinde bir araya getiren Kerimoğlu, Romen vatandaşların sıkıntılarını dinledi, karşılıklı fikir alış verişlerişinde bulunarak sohbet etti.

2011 yılında kurulan Marmara Bölgesi Romen Dernekleri Federasyonun geleneksel hale getirdiği ‘Ramazan Erzağı Dağıtımı’nı, bu yılda Bakırköy Belediyesi ile birlikte yaptıklarını söyleyen Federasyon Başkanı Sinan Karaca Öztürk “Bize her türlü desteğini eksik etmeyen 3. Bölge Milletvekilimiz Süleyman Çelebi’ye, İlçe Başkanı Sait Yücel’e ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

2011 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte, Türkiye’de bulunan tüm romenlere nasıl faydalı olabilecekleri konusunda çalıştıklarını söyleyen Karaca, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de federasyon olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini söyledi. “İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimini Ekmeleddin İhsanoğlu’nun zaferiyle sonuçlandırdıktan sonra, Marmara, İstanbul ve Trakya bölgesindeki romenlerin sorunlarını ciddi bir şekilde ele alan bir üst çalıştay oluşturup, bu çalıştayla birlikte genel seçimlerde hep birlikte iktidar olacağız. Bizleri ağırlayan ve desteğini eksik etmeyen Bülent Kerimoğlu’na teşekkür ederim” dedi. 

“Sizlerle birlikte olmaktan onur duydum, hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Bülent Kerimoğlu, uzun yıllardan beri siyaset hayatı olduğunu ve Trakya bölgesindehekimlik görevi yapmış olmasından dolayı Romen vatandaşların eğitim, sağlık ve barınma konusundaki sıkıntılarını çok yakından bildiğini söyledi. “Sizler beni gönül sofranızda misafir ettiniz” diyen Kerimoğlu, “Sizler bu ülkeye en çok mutluluğu katan insanlarsınız ve biz sizden güç alıyoruz. Sizin samimi, insancıl ve insan sevgisi dolu yüreğinize kendim ve Cumhuriyet Halk Partisi adına ben teşekkür ederim” diyerek konuşmasına devam etti.

Yapılan yardımları kendisi adına az bulduğunu belirten Kerimoğlu, ümit ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında Romen vatandaşların talep ve beklentilerini karşılayarak, sorunlarına çözüm bulmayı, eşitlikçi, özgürlükçü bir birey olarak hizmet etmeyi görev bildiğini sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Romen vatandaşlarıda bu ülkenin sahibi olarak gördüğünü, herkese eşit hizmet yapmayı görev bildiğini söyleyen Bülent Kerimoğlu “İktidarın her türlü baskısına, yoksullar üzerindeki sadaka kültürüne, parayla insanların onuruna ve karakterine yaptıkları baskıya rağmen, bu zor şartlar altında Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Önümüzdeki günlerde tüm yerel yönetimlerin Romenlere desteği ve katkısı konusunda çaba içinde olacağını belirterek konuşmasına son veren Kerimoğlu “Sizlerinde desteğiyle inşallah sandıktan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkaracağız. 10 Ağustos’a kadar sizleride kendi sahasında çalışmaya çağırıyor, oylarınızı istiyoruz” dedi.

Selvi Sarıtaç 

 

 

Editör: Haber Merkezi