Sarıyer’de meydana gelen trafik kazasında ana cadde üzerinde takla atan minibüste bulunan aileden iki kişi yaralanırken, meydana gelen kaosta adeta bir can pazarı yaşandı.

Dün akşam saat 22:00 sıralarında Hacıosman mevkiinden Maslak yönüne gitmekte olan minibus Darüşşafaka kavşağında önce ortadaki tretuvara çarptı ardından da takla atarak yol ortasında yan yattı. Bir başka araç tarafından sıkıştırılması nedeniyle tretuvara çarptığı ileri sürülen minibüste bulunan çok sayıda kişi yardıma gelen vatandaşlar tarafından bagaj kapağı açılarak dışarıya çıkarıldı. Minibüsün sürücüsüyle birlikte bir başka kişi daha yaralı olarak 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı. Bu arada korkudan titreyip, ağlayan çocuklar, çevreden gelen ve yoldan geçen araçlarda bulunanlar tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Kaza nedeniyle kapanan yol ise trafik polislerinin müdehalesi ile açılırken, kaza yerinde yavaşlayıp, yaşananları izlemek isteyen sürücülerin bu davranışı nedeniyle yolda uzun bir araç kuyruğu oluştu.


TERS YOLA GİREN ARAÇ TEHLİKE YARATTI

Öte yandan kazanın yaşandığı yerin birkaç kilometre ilerisinde ise sorumsuz bir sürücü nedeniyle çok daha büyük bir facia yaşanmadan atlatıldı. Çayırbaşı yönünden, Hacıosman mevkkine doğru gitmekte olan bir otomobilin sürücüsü yanlışlıkla Sarıyer Tüneli kavşağından tünel yönüne dönünce, geri dönüş olmayınca ters istikametten köprüye girip, ilerlemeye başladı. Ancak böyle bir hatalı davranışın yapılabileceğini düşünmeyen sürücüler Hacıosman istikamtinden gelip hızla köprüye girdiklerinde karşılarından gelen otomobili gördüler. Sorumsuz sürcünün kullandığı otomobille kafakafaya çarpışmaktan son anda kurtulan sürücünün biri geri geri giderek, tersten gelen aracın ana yola çıkmasına yardımcı olmaya çalıştı ancak bu sırada çok sayıda araç sürücüsü de her iki otomobile çarpmakla karşıkarşıya kaldı.

ASKER YOLCU EDENLER TÜNEL ÇIKIŞINI KAPATINCA İÇERİSİ EGZOST GAZI DOLDU

Sarıyer’de dün akşam yaşanan bir başka trafik olayı ise Sarıyer Tüneli’nde meydana geldi. Asker yakınklarını yolcu etmek için konvoy oluşturanların Çırçır çıkışında durup, yolu kapatmaları nedeniyle tünel içinde kalan araçların egzostlarından çıkan karbonmonoksit gazı insanların solunum yapmalarını güçleştidi. Neden oldukları olayın farkına varamayan asker yakınlarına tepki gösteren sürücülüler, “Asker yolcu ederken eğlenmek güzel olabilir ama başkalarının yaşamını tehlikeye atacak davranışlar doğru değil. Bu tür kutlamalar belli yerlerde olmalı, kamuya açık alanlarda ise engellenmeli” dediler. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)









Editör: Haber Merkezi