Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman Kocaeli’nin Darıca Kaymakamlığı’na atandı yerine ise Ankara’nın Polatlı İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin getirildi.

 

4 yıl önce İzmir vali yardımcılığından Sarıyer Kaymakamlığına atanan ve başta 3B Projesi olmak üzerer ilçede birçok sosyal çalışmaya imza atan Ömer Karaman, vali olarak atanmayı hedefliyordu. Ancak ancak yerel seçimde AK Parti’nin başarısız olmasının Kaymakam Karaman’ın bu beklentisinin gerçekleşmemesinin de temel nedenlerinden biri olduğu ileri sürüldü.

Sarıyer’in yeni Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise Ankara’nın Polatlı ilçesinde görev yapıyordu.

Bilgin, 1965 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1984 yılında girdiği A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 6 ay kadar Ulaştırma Bakanlığı’nda ekonomist olarak çalıştı. 1989 yılında İçişleri Bakanlığı’na Muğla Kaymakam adayı olarak görev yaptı. Köyceğiz, Atkaracalar ilçelerinde Kaymakamvekili olarak çalıştı. 1990 – 1991 yılları arasında bir yıl İngiltere’de bulundu. Daha sonra ise Çankırı-Şabanözü, Malatya-Kale, Kırıkkale-Yahşihan, Sivas-Şarkışla, Afyonkarahisar-Emirdağ, Çorum-Sungurlu, Ankara-Polatlı ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat dalında yüksek lisans yapan Bilgin Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı’nı tamamlamış olup, tez çalışmalarına devam etmektedir. Bilgin evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kent Yaşam  gazetesi olarak Darıca’ya atanan Kaymakam Ömer Karaman’a ve Sarıyer’e atanan Kaymakam Gürsoy Osman Bigin’e yeni görevlerinde başarılar dileriz…

                                             

Editör: Haber Merkezi