Sarıyer Belediye Meclisi’nde bulunan 8 kadın üye, parti ayrımı yapmadan hemcinslerinin sorunlarına sahip çıkıp, çözüm bulmak ve kadınların sosyal, ekonomik ve siyasal yaşamda daha fazla yer alması için çaba harcıyorlar.

CHP’nin Sarıyer Belediye Meclisi’nde bulunan 5 kadın üyesi Sevim Yalınkılıç, Sevim Çelebi, Fadik Eker, Nihal Nevruz ve Aysin Günen ile AK Parti’nin 3 kadın üyesi, Hicran Çelikyay, Ebru Tekin ve Verda Yiğit çalışmalarında güçbirliği yaparak, kadın dayanışması sergiliyorlar.

Özellikle kadın sorunları üzerine eğilen meclis üyeleri, birçok konuda erkeği tarafından bastırıldıkları için eve kapanan kadınların dışarıya çıkması, iş yaşamına girmesi ve kendi ayakları üzerinde durması için aydınlatıcı oluyorlar.

Meclis üyesi arkadaşları adına çalışmalarıyla ilgili bilgi veren CHP’li Aysin Günen, “Sarıyer çok değişik bölgelerden göç alan bir şehir. Çeşitli kültürlerden gelen insanlar mahallelerde, geldikleri yerlerin kültürlerini devam ettirerek yaşamlarını sürüyorlar. Bu nedenle İstanbul’un en güzel ilçesinde ekonomik anlamda en zenginle en yoksul, sosyal anlamda kültür düzeyi yüksek olanlarla, alt seviyelerde olanlar aynı yolları, aynı kaldırımları, aynı sahili, aynı çarşıyı, pazarı kullanarak yaşıyorlar. Ancak bu insanların birbirleriyle etkileşimi pek kolay olmadığı gibi her kesim diğerini umursamadan hayatını sürdürüyor.

Bu nedenle köyden gelen insanlar, geldiği gibi kalarak, pek fazla gelişme kaydedemiyor. Bu ortamda asıl ezilen ve geri bırakılan ise kadınlar oluyor. Çünkü onlar ev işleriyle uğraşmaktan, temizlik, yemek yapmaktan, çocuk bakmaktan kendilerine zaman ayıramıyorlar. Evinden çıkıp da farklı bir ortama giren, kendini geliştirecek etkinliklere katılanların sayısı çok az. Biz meclis üyeleri olarak Sarıyer’de kadının sesinin daha fazla çıkmasını istiyoruz. Erkeğin baskısı altında yaşayarak, ömürlerini tüketsin istemiyoruz. Bu nedenle oluşturulan komisyolarda projeler geliştirip, uygulamaya koyacağız. Bundan sonra Sarıyerli kadınlar yaşamın her alanında daha çok yer alacak” dedi. (Tuncay DAĞLI)


Editör: Haber Merkezi