Sarıyer'de örgüt üyeleriyle bir araya gelen CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, üyelere 'Hep yanınızda olacağım' sözünü verdi. Çok sayıda parti üyesinin hazır bulunduğu toplantıda partililere yönelik bir konuşma yapan Öktem, partililerin kendisine sorduğu 'Vekil olduktan sonra telefon numaranızı değiştirecek misiniz? İstediğimiz zaman size ulaşabilecek miyiz?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi; Ben hiçbir zaman örgütüm ve örgüt üyesi arkadaşlarımdan uzak yaşamadım. Her zaman partim ve partili arkadaşlarımın yaşadığı sorunlarına ortak oldum. Gücüm yettiğince çözüm yaratmaya çalıştım. Ankara'da değil amacım İstanbul'da siyaset yapmak olduğu için de her zaman sizlerle beraber olacağım. Ama sizden de bir isteğim var. Sorunlara birlikte karşı koyduğumuzda siz de kaçmayacaksınız.

Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi içinde görevler yaptığını belirten CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, "Toplumsal olayları yönlendirmeye bazen gücümüz yetmiyor. Eğer biz parti olarak CHP ve SHP olarak ayrılmasaydık belki yıllardır iktidar olurduk. İki dönem il başkanı olarak görev yaparken o dönemki Genel Başkanımıza artık örgütten temsilcilerimizin milletvekili olarak seçilmesi gerektiğini söyledim. Ondan sonra partide bugüne kadar çok iyi olan durumumuz farklı şekilde gelişti. Milletvekili olduğum halde atamayla İstanbul'da aday olmayan tek arkadaşınızım. Ben ancak partililerimiz seçerse milletvekili olurum dedim. Bugün partimiz ön seçim kararı aldı. Bu karar hepimizi için çok önemli bir karar. 1989 yılından beri üyelerimiz ön seçim yapmadı. Bu parti içi demokrasi açısından atılan çok önemli bir adımdır. Bunun ne kadar önemli olduğunu herkesten çok iyi biliyorum. Lafını ettim diye başıma gelenler hiç kimsenin başına gelmedi. Ön seçim kararı çıkınca adaylığımı açıkladım" diye konuştu.


Uzun yıllar İstanbul birinci bölgede siyaset yapan biri olarak neden ikinci bölgeden aday olduğu ile ilgili açıklamada bulunan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Şinasi Öktem, "Arkadaşlar benim için esas hedef milletvekili olmak değil. Amacım, bizden sonra İstanbul'da partimizin gelişimine katkı sunmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde eski yeni diye bir kavram olmaz.
Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partidir. Altı ok partimizin ilkeleridir. Bir takım değişiklikler veya yenilenmemiz gerekiyorsa partimiz devrimcilik okunu kullanır kendimizi yenileriz. Bunu başkalaşmadan yani Amerikanlaşmadan yapacağız. Küreselleşen sermaye güçleri diye bir bela var. Bunların emrine girmeden, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği yolda çağdaş uygarlık seviyesini yakalayarak ve hatta üstüne çıkarak, temel ilkelerimizden ödün vermeden kimsenin uşağı olmadan, savaşan askeri olmadan yapabiliriz" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu bir ülkede hiçbir gücün halkın egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelemeyeceğini belirten Öktem, " Amacı ülkemizi Cumhuriyet öncesine götürmek isteyenler demek isterim ki; Cumhuriyet Halk Partisi varsa Cumhuriyeti korumak için vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini hayata geçirip dünyada ilk defa antiemperyalist savaş veren, devlet kuran parti olma özelliğini taşıdığı için vardır. Ben de bu yüzden Cumhuriyet Halk Partiliyim. Belki iktidar olamadık ama aslan gibi direnen, 90 yıldır yaşayan bir Cumhuriyet Halk Partisi her zaman var olacaktır. Yarın da öbür gün de bizden sonra da olacaktır. Birçok siyasi parti açıldı kapandı. O zaman da Cumhuriyet Halk Partisi olarak vardık. 91 yıl daha yaşayacak 190 bin sene daha yaşayacak. Bütün yokluklara, ezilmişliklere rağmen var ve var olmaya devam edecek. Genel Başkanımız bir hedef koydu Türkiye'de ortalama yüzde 35 oy alacağız diyor. Ben de Genel Başkanımızın sözünü yere vurmamamız gerektiğini söylüyorum. Bunun için İstanbul'da almamız gereken oy yüzde 45 olmalıdır. Bu hedefi yakaladığımızda Genel Başkanımızın da iddiasını da yakalamış oluruz. Ben CHP'liyim. Ölünceye kadar da Cumhuriyet Halk Partili olacağım. İnşallah bu seçimlerde partimiz iktidar olacak, daha mutlu bir ülkede hep birlikte yürüyeceğiz" dedi.

(Fidan UĞUR-Kent Yaşam)
 
Editör: Haber Merkezi