İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Sarıyer İlkokulu bahçesine yaptırılmak istenilen ancak velilerin karşı çıkması üzerine projesi iptal edilen spor salonunun temel kazısı okullar açıldığı halde kapatılmadı.

Sorumsuzluğun ve ilgisizliğin en bariz göstergesi olarak orta yerde duran temel kazısı, okulun bahçesinin yarısından fazlasını kaplamış halde. Kazıldığı günden bu yana üç ay geçtiği halde kapatılmayan temel yerine dökülen mucurlar üzerine öğrenci servis araçları park edilirken, öğrenciler de taşlı topraklı alanda koşup oynamaya çalışıyorlar.

Çocuklar düşüp yaralanacaklar

Servis sürücüleri, öğrenci verlileri, öğretmenler ve öğrenciler okulun bahçesinde böyle bir alanın bulunmasına anlam veremediklerini belirtiyorlar. Bir öğrenci velisi ise, “Öğrencilere bile yetmeyen bahçeye spor salonu yapmaya kalktılar, karşı çıkılınca da öylece bırakıp gittiler. Çocukların yararına bir hizmet vermek istiyorlarsa, bu bahçeyi doğru dürüst peyzaj yapar, yeşillendirir, oyun alanları kurarlar ama, intikam alıyor gibi, öylece bırakıp gittiler. Burada çocuklar koşup oynuyor, düşüp yaralanacaklar ama kimsenin umrunda değil. Bu durum rezaletten başka bir şey değil” dedi.

Geçen dönem kilit taşı döşeli okul bahçelerini tatil dönüşü mucurla kaplı görünce şaşıran öğrenciler ise, “Burada basketbol oynadığımız açık spor sahası vardı onu da söktüler, şimdi böyle duruyor. Spor salonu yapılacağı söyleniyordu, bahçemiz  ne hale gelmiş. Eski haline getirsinler” dediler. (Tuncay DAĞLI)

Editör: Haber Merkezi