Halkın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını” kutlayan Akşener, partililer tarafından Arnavutköy Cumhuriyet meydanında kurulan standı dolduran vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi. Akşener, Arnavutköy’deki seçim çalışmaları ile ilgili bilgi aldıktan sonra çeşitli STK’ları ziyaret etti.

BUNDAN KİMSE SIYRILAMAYACAK

Akşener, Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği’nde yaptığı konuşmada, son günlerde hakkında çıkan “kaset iddialarına” değindi.
“Aslında bu konu hakkında konuşmama kararı almıştım. Ancak gazetecilerin konu hakkında sordukları soruları cevaplamam gerektiğini düşünüyorum” diyen Akşener, “Benim hakkımda ortaya atılan bu asılsız iddia ve dedikoduyu çıkararak partimi ve şahsımı itibarsızlaştırmak, yıpratmak ve karalamak isteyenler bunu ispat edemedikleri takdirde en adi ve en aşağılık insanlar olarak ilan edileceklerdir. İspat edemeyen müfteridir. Ben söyleyeceğim her şeyi TV’lerden halkıma söyledim, anlattım. Ayrıca bu iftirayı ortaya atanlar hakkında hukuki yollara başvurdum, suç duyurusunda bulundum. Yüce Türk Adaleti önünde bunlardan mutlaka hesap soracağım. Zinhar bundan kurtulamayacaklar. Kimsenin ettiği yanına kar kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

EKONOMİ AĞIRLIKLI BİR SEÇİM

İlk defa ekonominin konuşulduğu bir seçime gidildiğine vurgu yapan Akşener, AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucu ülke vatandaşının fakirleştiğini, milli gelirin hızla düştüğünü, emeklinin, çiftçinin, memurun açlık sınırı altında çok zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini, bu yüzden bu seçimlerin ekonomik argümanlarının çokça konuşulduğu bir seçim olarak değerlendirdiğini söyledi.
İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayları ile Arnavutköy’deki ziyaretlerini sürdüren Akşener, MHP’nin seçim beyannamesinde açıkladığı gibi asgari ücretten vergi alınmayacağının altını çizerek emekli, memur, işçi ve ev kadınlarının üzerindeki yükü hafifletmek istediklerini, bunun için de ev kadınlarının da emekli olabilmelerini sağlayacak yolu mutlaka açacaklarını ifade etti. Akşener, “MHP olarak aynı sözleri, 2007, 2011 seçimleri öncesinde de vermiştik. Aynı sözleri 2015 Haziran seçimlerde de veriyoruz” dedi.

STK’LAR DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIDIR

Sivil toplum kuruluşlarının (STK) demokrasinin vazgeçilmez en önemli unsurları olduğunu belirten Akşener, “STK’ların otorite karşısında etkilerinin, yetkilerinin demokratik baskı grubu olmalarının ortadan kalktığı bir dönemde STK’ların yaşaması için demokrasinin olabilmesi için elzem unsurlar olduğunu 2007 ve 2011 seçimleri öncesinde olduğu gibi, 2015 seçimlerinde de her platformda dile getiriyoruz. AKP’nin geçtiğimiz seçimlerde yapılması “hayal olan” büyük projelerin konuşulmadığı bir süreçten ilk kez “Onlar konuşur AKP yapar, kaynak nerde” dedikleri bir döneme girdik. Bunun anlamı şudur: AKP için yolun sonu görülmüştür. Çünkü artık toplum yalanı, dolanı, talanı değil ilk kez yoksulların derdini, işsizlerin derdini, emeklilerin derdini, sıkıntıları konuşulsun istiyor. 763 bin üniversiteli gencin işsizliğinin konuşulmasını istiyor. Toplum kutuplaştırma ve nefret dili istemiyor. Vatandaş kendi sorunlarının çözümü için proje istiyor” dedi.

Konuşmasının ardından Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ tarafından Meral Akşener’e plaket verildi. Tören öncesinde kısa bir konuşma yapan Karabağ, Akşener’e atılan çirkin iftiraları nefretle kınadıklarını belirterek, “Namuslu, iffetli, dürüst, saygın insanlara atılan iftiraların bir gün kendilerine döneceğini söyleyerek Akşener ile gurur ve onur duyduklarını dile getirdi. Akşener daha sonra bazı STK’ları da ziyaret ederek Arnavutköy’den ayrıldı.
Orhan ŞİMŞEK-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi