Bayrampaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, BATİAD yönetim kurulu üyeleri ve Bayrampaşalılar katıldı. Bayrampaşalı iş adamlarının ve genç tasarımcıların da ilgi gösterdiği etkinlikte Hakan Akkaya, sektörün temsilcileriyle bugüne ve geleceğe dair söyleşti.

“VİTRİNLERDE KAZAK YARIŞI VAR”

Tekstilcilerin marka algısının eksik olduğunu belirten Akkaya “Tekstilcilerin genel sorunu marka olamamaktır. Vitrinlerde bir kazak yarışı var. Avrupa’da olduğu gibi 10 kazak yerine 1 kazak koymamız yeterli” dedi.

“Tüm kazandığım parayı dergilere ve gezmeye harcıyorum” diyen Akkaya, tekstil sektörünün dünyadaki yenilikleri yeteri kadar takip etmediğini ve vizyon sahibi olamadığını öne sürdü.

Ünlü modacı, önce kumaşın seçilip, daha sonra tasarımının yapılması gerektiğini belirterek, “Ben bir ürünün modeline bakmam, kalıbına ve işçiliğine bakarım” diye konuştu.

EN İYİ VİTRİN YARIŞMASI ÖNERİSİ

Akkaya’nın Bayrampaşa’daki vitrinlerin tasarımlarında eksiklikler olduğunu vurgulaması üzerine dinleyicilerden “en iyi vitrin yarışması yapalım” önerisi geldi. Banu Noyan’ın bu öneriye sıcak baktığı dikkatlerden kaçmadı.

Etkinlik, BATİAD yönetim kurulu üyeleri ve dinleyicilerin toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Özgür Deniz Kaya-Kent Yaşam







Editör: Haber Merkezi