1985'den bu yana Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’nde yaşayan Soysal ailesi, ödediği faturalar, vergi ve muhtarlık kaydı elinde olmasına rağmen TOKİ’yi ikna edemedi.
Şahintepe Mevkii Edebi Sokak 53 numarada yaşayan, emlak vergisini veren, su ve elektrik abonesi olan Soysal ailesi, TOKİ’ye burada yaşadıklarını kanıtlayamadığı için mağdur olduklarını açıkladı.





600 METREKARELİK ALAN GÖRMEZDEN GELİNDİ


Hisseli tapu ve hazine arazisinin iç içe olduğu bölgede diğer yaşayanlar gibi işgalci konumunda olan Soysal ailesi, TOKİ’nin dairelerinden yararlanmak istedi.
TOKİ adına bölgede inceleme ve tespit yapan ekipler 270 metrekaresi tapulu, 330 metrekaresi ise hazineye ait olan ve yaklaşık 150 ağacın bulunduğu bölgeyi kayıt listesine almadı. Tapulu olan bölümde 2 katlı evin, hazineye ait yerde ise 35 metrekare bir gecekondunun bulunduğu işgal hakkında işlem yapmayan TOKİ yetkililerinin Soysal ailesini mağdur ettiği öne sürüldü.


‘EVİMİZİ YIKACAKLAR KORKUSUYLA YAŞIYORUZ’


1985'den beri burada yaşadıklarını belirten Soysal ailesi, yaşadıklarını şu cümlelerle ifade etti:
“Evimizi ne zaman başımıza yıkacaklar korkusuyla yaşıyoruz. TOKİ yetkililerinin tespit ve kayıt yaptığı günler, babamızın ölümü nedeniyle evde değildik. Memleketimize gittiğimiz günlerde bizim yokluğumuzu fırsat bilen yetkililer, tapulu ve tapusuz araziyi kaydetmemişler. Yıllardır verdiğimiz bu mücadelede sağlıklı bir sonuç alamadık. Ulaşabildiğimiz yetkililer hep olumsuz cevaplar verdi.”





‘30 YILLIK AĞAÇLARI GÖRMEZDEN GELDİLER’


TOKİ’nin kendilerini mağdur ettiğini ‘bahçesindeki ağaçları göstererek’ anlatan Narin Soysal, “TOKİ yetkilileri, sözlü ve yazılı tüm müracaatlarımıza ‘Söz konusu yerde gecekondu ve ağaç yok’ şeklinde cevap verdi. Bahçedeki ağaçlarımız 20-30 yıl önce dikildi. Bu ağaçların bir ayda, bir yılda büyümesi mümkün mü?” diye sordu.
Soysal, “Yok dedikleri evde yıllardır su ve elektrik faturasını ödüyoruz. Muhtarlık kayıtlarımız ve ev numaramız var. Ayrıca helikopter çekimlerinde de evimiz görülmektedir. Bizim mağduriyetimizi giderilsin” diyerek yetkililere seslendi.

Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi