İBB'nin ve AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin yetki iddia ettiği alan için İBB tarafından gerçekleştirilmek istenen çalışmaya Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından karşı çıkılarak müdahale edildi. Bunun üzerine Üsküdar Belediyesi'ne ve İBB'ye bağlı zabıta ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

'İBB Zabıta'ya bağlı görevliler bir proje için kapatacaklarını söylemişlerdir'

Hal böyle iken dün gece geç saatlerde İBB Zabıta’ya bağlı görevliler, otopark alanına gelerek, sabah alanı bir proje için kapatacaklarını söylemişlerdir. Üsküdar Zabıta Müdürlüğü görevlileri ise kararın doğru olmadığı ve sabah üst makamların aralarında görüşerek çözüme kavuşturulmasının daha doğru olacağını ifade etmişlerdir. İki tarafın konu hakkında uzlaşması üzerine ekipler karşılıklı olarak alanda beklemeyi tercih etmişlerdir.

Üsküdar Belediyesi: İBB biber gazlı saldırısıyla alanı işgal etmeyi denemiştir

'Doğan gerginlikte Üsküdar Zabıta ekiplerine alenen biber gazlarıyla saldırmışlardır'

Ancak sabah saatlerinde verilen söze rağmen İBB Zabıta ekipleri, yanlarında getirdikleri demir ve saclarla otopark alanını kapatmaya başlamışlardır. Gelişme üzerine Üsküdar Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, yapılmaya çalışılan işin doğru olmadığını ve durdurulması gerektiğini söylemişlerdir. Bunun üzerine otopark alanını 300’den fazla zabıta görevlisi ve araçlarla hukuksuzca işgal eden İBB Zabıta görevlileri, doğan gerginlikte Üsküdar Zabıta ekiplerine alenen biber gazlarıyla saldırmışlardır. Zabıta yönetmeliğine göre zabıtanın biber gazı kullanması kesinlikle yasal değil ve yasaktır. Biber gazlı saldırılar sonrası Üsküdar Belediyesi’ne bağlı 3 zabıta görevlisi yaralanmış, Üsküdar Zabıta amirlerinden Kubilay Ay ambulansla hastaneye kaldırılmıştır.  

'İBB, bu biber gazlı saldırısıyla alanı işgal etmeyi, kamunun kullanımına kapatmayı denemiştir'

İBB, bu biber gazlı saldırısı ve işgal girişimiyle hiçbir yasal, kanuni, mülkiyet hakkı, tapusu olmadan alanı işgal etmeyi, kamunun kullanımına kapatmayı denemiştir. Her zaman gerginlikten beslenen bir zihniyetin uzantısı bir anlayışla uzun yıllardır devlet törenlerinin gerçekleştirildiği alanın İBB Zabıta ekipleri tarafından işgal edilmek istenmesi ve Üsküdar Belediyesi’ne bağlı zabıta görevlilerine yasak olduğu halde biber gazlarıyla saldırılmasını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.” 

Üsküdar Belediyesi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Hak var, hukuk var! Hiçbir tapunuz, yasal hakkınız, izniniz, başvurunuz olmadan, sadece canınız istiyor diye Üsküdarlıların resmi tören alanını, alanımızı kapatamaz. Asırlık ağaçlarımızı şantiye içinde bırakamazsınız! Ekiplerimize biber gazıyla saldıran İBB'yi kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

  İBB zabıtası Üsküdar zabıtasına saldırdı...

 Mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait olan otoparkta hak iddia eden İBB, alana gönderdiği çok sayıda zabıta ekibiyle otoparkı farklı proje alanı olarak kullanacağı gerekçesiyle boşalttı. Zabıta ekipleri arasında tansiyon yer yer yükseldi, arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Hak var, hukuk var!

Editör: Haber Merkezi